Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 30.07.2016.
16:10
Srna, Vestionline A

"Zelena transferzala" se ostvaruje, rat nije ni prestao?

Udruženje "Zavet otadžbini" upozorio je da su ponovo na sceni snage koje su devedestih godina 20. veka razbile Jugoslaviju - HDZ i SDA, ali ovaj put sa ciljem razbijanja Srbije i ukidanja Republike Srpske i ostvarenja davno zacrtanog plana "zelene transferzale".

Reuters
Rat nikad nije ni prestao

U saopštenju se navodi da je plan "zelena transferzala" od Cazina, preko Sarajeva, Novog Pazara, Prištine, Skoplja, južne Bugarske, severne Grčke, do Istanbula.

"Apelujemo da srpski narod, posebno vlast u Srbiji i Republici Srpskoj, svi zajedno sačuvamo slogu i jedinstvo, jer samo tako možemo zaštititi interese srpskog naroda na svim prostorima gde on živi", poručuju iz Udruženja.
 
Udruženje "Zavet otadžbini" posebno ističe značaj jačanja Srbije, kao garanta mira i bezbednosti srpskog naroda na ovim prostorima.

U saopštenju se napominje da se psihološko propagandnim delovanjem nastavlja medijski rat, čiji su nosioci aktuelni predstavnici vlasti u Zagrebu i Sarajevu.

Udruženje osuđuje najnovije događaje u Hrvatskoj i Federaciji BiH, koji nedvosmisleno potvrđuju da se rat protiv srpskog naroda nastavlja, ali se vodi samo drugim sredstvima. 

"Rat, u suštini, nikada nije ni prestao. Poslednji događaji su upravo u funkciji ostvarenja ovog cilja", ističu u Udruženju.

Oni navode da je reč o zabrani dolaska srpskih političara u Srebrenicu, paljenju srpskih zastava u FBiH, te to što je Sud BiH ukinuo sve mere zabrane "dokazanom ratnom zlikovcu Naseru Oriću", kao i poseta Bakira Izetbegovića Novom Pazaru, gde je u govoru izjednačio status Republike Srpske i Sandžaka.

Iz Udruženja napominju da u Hrvatskoj dolazi do "povampirenja fašizma" na koji EU ne reaguje, a cilj je zastrašivanje Srba i njihov dalji progon.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 01.08.2016. 20:20
Пред Олимпијаду у Сарајеву је направљена велика спортска дворана која је добила име Зетра. На питање шта је то, шта значи то грубо и рогобатно име, стиже одговор, то је скраћеница од ЗЕлена ТРАнсверзала. Поред толиких Срба на високим позицијама који су ваљда чували ду-пе у фотељици, нико ни ријеч не изусти. Сад ти исти пуне новине величајући свој народ и то са безбједне удаљености. Сад се види ко мисли унапријед, ко уназад а ко никако.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online