Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 28.03.2016.
12:36
Vestionline A

Crna Gora proteruje Ruse i Japance, članove zloglasne japanske sekte

Članovi verske sekte "Aum Šinrikjo", koja je vršila obrede u Crnoj Gori, biće deportovani, pišu podgorički mediji. Reč je o, kako se navodi, 55 Rusa i pet Japanaca i oni su dobili rok da do 28. marta napuste državu, jer nisu imali prijavljen boravak u Crnoj Gori, gde su boravili od 15. marta u hotelima "Perjanik" i "Ramada".

wikipedia.org
Crna Gora proterala sumnjive državljane Rusije i Japana

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, policija je na informativni razgovor prošlog petka privela strane državljane koji su uglavnom boravili u danilovgradskom hotelu, posle operativnih podataka da je ovaj ugostiteljski objekat zatvoren za druge goste i da su tokom boravka osumnjičeni tražili da se pogase sve kamere.

Uhapšeni su ispitivani nekoliko sati u stanici podgoričke policije i bili su im oduzeti mobilni telefoni i laptopovi, međutim posle saslušanja oni su pušteni uz rešenje da do 28. marta napuste državu, jer nisu prijavili boravak.

Kako prenosi ruska novinska agencija Itar-tas, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je izdalo saopštenje da je ambasada ove zemlje u Crnoj Gori bila u stalnom kontaktu sa lokalnim vlastima, radi zaštite zakonskih prava Rusa koji su saslušavani u policiji.

Prema njihovim navodima, Ambasada Ruske Federacije u Crnoj Gori je saopštila da nijedan od privedenih ruskih građana nije bio u kontaktu s ambasadom, niti je policija uspostavila kontakt s ambasadom.

Portparol ruske ambasade za ruski list “RIA Novosti" je saopštio da “ovi građani moraju napustiti Crnu Goru do 28. marta, da su neki već otišli, a ostali će to uraditi danas".

Kako su ranije preneli crnogorski mediji, svi uhapšeni pripadaju sekti Aum šinrikjo koja je odgovorna za teroristički napad gasom u Japanu 1995. godine u kojima je ubijeno više od 20, a povređeno oko hiljadu osoba. U grupi od 55 osoba bilo je i žena. Utvrđeno je da nemaju boravišne dozvole, ali i da niko od njih nije učestvovao u napadu 1995. godine.

Sagovornici "Vijesti" tvrde da su policajci prvu grupu pohapsili u podgoričkom hotelu “Ramada”, posle čega su se uputili u danilovgradski "Perjanik".

- Policajci su opkolili hotel... Pravo opsadno stanje, duge cevi i barikade, a onda su upali u objekat - kazao je očevidac događaja iz Danilovgrada.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online