Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 03.03.2016.
06:00
B. Simonović - Vesti A

Veselin predriblao i Piksija

Svetozar Marović nije jedina žrtva podgoričkog prevaranta Veselina Mujovića, osumnjičenog da je Marovića ojadio za 800.000 evra. Kako navodi list "Pobjeda", Mujović je prevario i poznatog fudbalera Dragana Stojkovića Piksija oko kojeg se podigla prašina zbog prodaje nekih fudbalera Crvene zvezde.

Z. K. Munja
Dragan Stojković Piksi

Predstavljajući se kao čovek sa debelim vezama u vlasti i pravosuđu, on je i od Stojkovića uzeo velike pare da bi mu obezbedio povoljniji status pred pravosudnim organima koji su se bavili tom aferom.

Na spisku Mujovićevih žrtava se, inače, nalaze i Mirko Latinović, osnivač i vlasnik Trejd junika, Miroslav Mišković, vlasnik Delta holdinga, Lazar Rađenović, bivši gradonačelnik Budve.

U proveri je još desetak ljudi koji su došli u sukob sa zakonom, a Mujović im je obećavao pomoć.
Na površinu su isplivale i druge mutne rabote kojima se Mujović bavio u Crnoj Gori i Srbiji.
Mujović, koji je u više navrata hapšen u Beogradu, nalazio se i na Interpolovoj poternici zbog prevara i falsifikovanja dokumenata.

Šta kriju indeksi

Crnogorski mediji tvrde da je kod Mujovića, prilikom pretresa kuće, nađeno i dvadesetak indeksa, od kojih su neki pripadali policajcima. Kako je Mujović stariji brat profesora Ranka Mujovića, nekadašnjeg dekana Pravnog fakulteta u Podgorici, sumnja se da je on za vlasnike tih indeksa "polagao neke ispite" na Pravnom fakultetu. Posebno je indikativno ime Veselina Veljovića, direktora Uprave policije, koji je pre neku godinu čak i magistrirao na Pravnom fakultetu u Podgorici.

Hapšenje Mujovića dovelo je do otvorenog rata između Uprave policije i specijalnog tužioca za organizovani kriminal. U policiji je neko sklonio 13 pisama i još neke dokumente zaplenjene u pretresu Mujovićeve kuće, koji ga, izgleda, dovode u direktnu vezu sa premijerom Đukanovićem i visokim policijskim funkcionerima, pre svih sa bivšim prvim čovekom policije Veselinom Veljovićem.

Zbog toga je specijalni tužilac Milivoje Katnić naredio hapšenje dvojice policajaca, odgovornih za čuvanje te dokumentacije, Nikole Terzića i Dalibora Medojevića. Direktor Uprave policije Slavko Stojanović zatražio je zaštitu od samovlašća specijalnog tužioca. Katnić i njemu nadležni državni tužilac Ivica Stanković uzvratili su da tužiocima niko ne može da naređuje.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online