Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 14.12.2015.
00:10
B. Simonović - Vesti A

Anti-NATO protest u Podgorici: Referendum ili narodni ustanak

Ukoliko Milo Đukanović i njegova vlast odluče da Crnu Goru uvedu u NATO mimo volje naroda izražene na slobodnom, fer i demokratski organizovanom referendumu, to će predstavljati okupaciju, koja bi za posledicu mogla imati građanske sukobe, ustanak naroda, čak i oružani.

Reuters
Bulatović: Zabrinut za sudbinu Crne Gore

Ovo je suština poruka sa preksinoćnog anti-NATO protesta ispred zgrade crnogorskog parlamenta u Podgorici na kojem se u organizaciji Nove srpske demokratije okupilo nekoliko hiljada građana, ozlojeđenih naumom aktuelnog režima da odluku o ulasku Crne Gore u najmoćniji vojni savez na svetu donese prostom većinom u Skupštini:

- To se jedino može učiniti organizovanjem slobodnog referenduma, a sve ostalo je okupacija. A onda bi se desio ustanak, čak i sa oružjem - bez uvijanja je kazao Janko Vučinić, čelnik Radničke partije, kojeg je do reči podržao i Milan Knežević, lider Demokratske narodne partije, koji je insistirao na referendumu pod nadzorom Rusije i NATO-a.

Krv na rukama

- Na našim rukama nema krvi nedužnih ljudi. Na rukama NATO-a ona postoji - rekao je Bulatović, podsećajući na silne nevine žrtve NATO bombardovanja Jugoslavije 1999. godine i ukazujući da crnogorski narod nikad ne može i ne sme zaboraviti i oprostiti nevinu decu izginulu od NATO bombi u Murini, da se i ne govori o tolikim drugim nedužnim žrtvama i materijalnim gubicima i Crne Gore i Srbije.

Na skupu, na kojem su se vijorile ruske zastave i preovladavali transparenti i poklici Rusiji i Putinu, uz prave ovacije se pojavio i Momir Bulatović, nekadašnji predsednik Crne Gore i savezni premijer u vreme NATO bombardovanja Srbije i Crne Gore.

On je kazao da je na skup došao kao čovek zabrinut za sudbinu Crne Gore jer smatra da nijedan pošteni građanin ne može ravnodušno ćutati pred dilemom - NATO da ili ne.

- Da li mislite da Milo Đukanović, Milica Pejanović-Đurišić i Svetozar Marović, kao iskusni političari i kao relativno pametni ljudi, ne znaju kuda guraju Crnu Goru - upitao je Bulatović i odgovorio: - Oni samo misle da će ulazak Crne Gore u NATO biti spas za njih da ne odgovaraju pred zakonima ove zemlje...

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 14.12.2015. 00:35
Crna Gora u Nato - ponuda koja se ne moze odbiti !!! Ponosita je Crna Gora !!!
Ponedeljak 14.12.2015. 08:11
referendum pod kontrolom "nato" i Rusije ? e šta ti je mentalitet roba...
Ponedeljak 14.12.2015. 05:47
Najbolje (kad bi moglo) da se organizuje referendum u drzavi "Rusofiliji" o ulasku Crne Gore u Nato alijansu .... Pa kako rusofili za Crnogorce odluce ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online