Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 07.11.2015.
13:10
Jutarnji.hr A

Hrvatski učitelj silovao svoje učenice u SAD: Malo mu je 50 godina zatvora

Na 50 godina zatvora osuđen je Majkl R. Vučić (43), američki učitelj hrvatskog porekla, zbog seksualnog zlostavljanja dve učenice koje je snimao tokom tog čina.

Lake County Sheriff's Office
Majkl Vučić ulazi u sudnicu

Kazna je izrečena u četvrtak u prepunoj sudnici Lejk Kauntija. Iako je na prvom saslušanju sudiji Danijelu Šonsu rekao da nije kriv tvrdeći da su učenice na sve pristale, suočivši se s dokumentacijom eksplicitnog sadržaja, priznanjima svojih kolega i potresnim svedočenjima svojih žrtava Vučić se pokajao.

Nada se Božjem oproštaju

- Svi koji me poznaju znaju da ne mogu namerno da povredim drugo ljudsko biće. Kajem se za svoje postupke i zauvek će mi biti žao zbog tih devojaka i njihovih porodica. Nadam se da će mi Bog oprostiti, ali i svi oni koje je pogodio ovaj slučaj - rekao je sa suzama u očima Mihael Vučić sudiji dok su ga, s pancirnim prslukom na grudima, čuvali policajci.

Da bi ublažio krivicu, dodao je da je seks bio uz pristanak

Čuvši njegove reči sudija Danijel Šons oštro je reagovao:

- Rekli ste da je to bio seks uz pristanak. Zakon ima smešne nazive za takvu vrstu zločina, ali za to što ste vi učinili postoji savršeno dobra reč na engleskom jeziku: silovanje! I kod tih zločina pristanka nema. Dosuđenih 50 godina nije mala kazna. I zaslužili ste svaki dan zatvora.

"Ti uopšte nisi čovek"

Celi postupak pratile su i Vučićeve dve žrtve, a njihova mučna svedočenja o uništenoj mladosti potresla su sve.

- Ovo me je potpuno uništilo. Oštetilo me je i mentalno i emocionalno. Došla sam do ivice. Završila sam u bolnici nakon što sam se nagutala tableta - prisetila se tih školskih trenutaka jedna od Vučićevih žrtava.

Druga žrtva pak skupila je hrabrosti i direktno se obratila bivšem učitelju:

- Ti uopšte nisi čovek. Nemaš ljudskosti. Ostavio si me da živim u nepodnošljivoj tuzi.

Kesa sa snimcima

- Vidiš ovu plastičnu kesu? U njoj je dvadesetak CD-a i DVD-a koje sam snimao s našim učenicama. Uglavnom smo imali seksualne odnose u razredu, ali ima i kućnih snimaka. Ako te zanima, pogledaj. O tome sam ti pisao još pre godinu dana rekavši ti da jednu tajnu čuvam pod krevetom u svojoj spavaćoj sobi. Ali ako krene progon ili me ubiju, uništi sve to - napomenuo je Vučić kolegi profesoru koji je, čim je Vučić pobegao u Evropu i postao osoba s poternice, kesu odneo inspektorima. Materijal je policiju odveo i do druge žrtve, koja je Vučića pak opisala kao "oca koji joj je čak i kuvao".

Tražio azil

Podsetimo, Vučić je pobegao u Hercegovinu, gde je u septembru prošle godine i uhapšen. Dok je u sarajevskom ekstradicijskom zatvoru čekao izručenje, zatražio je politički azil, ali ga nije dobio. Znajući da bi opet mogao da pobegne, američki sud mu je odredio 10 miliona dolara kaucije, ali ostao je u zatvoru.

POVEZANE VESTI

Subota 07.11.2015. 14:26
Eh, vucici , vucici. Ni komentar nemogu ostaviti .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online