Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 03.09.2015.
15:47
Srna A

Američki policajac poslao spomen narukvicu za ubijenog kolegu iz Zvornika

Policijski vodnik iz okruga Marikopa u američkoj državi Arizona, Kris Malast, poslao je na adresu Policijske stanice u Zvorniku narukvicu koju je napravio u spomen na policajca Dragana Đurića, koji je ubijen u teororističkom napadu na ovu stanicu 27. aprila. Amerikanac je poslao i dva policijska medaljona za ranjene policajce Željka Gajića i Stevu Milovanovića.

Srna
Amerikanac ceni sve koji se bore protiv terorizma

Malast je u pismu pripadnike policije u Republici Srpskoj i BiH nazvao svojom braćom i sestrama i poručio da svi, bez obzira na rasu, religiju ili nacionalnost, imaju jedan cilj, a to je da štite nejake i pravdu.

Pošto je čuo za napad na Policijsku stanicu u Zvorniku i za ubistvo Đurića, u skladu sa američkom tradicijom, Malast je napravio narukvicu na kojoj je ugravirao "U čast i sećanje na policajca Dragana Đurića MUP Republike Srpske". Obasnio je da je narukvicu nosio u spomen na Dragana od aprila do juna, tokom treninga i takmičenja na Svetskom policijskom i vatrogasnom takmičenju u Virdžiniji.

"Sada bih želeo da narukvicu predate porodici ubijenog policajca, a medaljone ranjenim policajcima. Ovo je mala stvar, ali želim da znate da imate podršku širom sveta kao čuvari", naveo je Malast u pismu.

Načelnik Stanice javne bezbednosti Zvornik Stanimir Vidović rekao je da ih je pismo iz Amerike iznenadilo, a ujedno i obradovalo.

- Kolega iz Arizone uputio nam je pismo podrške u borbi protiv terorizma i kao njegovu zahvalnost kolegama koji su ranjeni u terorističkim aktu poslao po medaljon, a porodici ubijenog policajca narukicu koju je nosio u spomen na njega - rekao je Vidović.

On je dodao da je gest podrške američkog policajca dokaz da u svetu svi ljudi osuđuju taj teroristički čin i ujedno dokaz podrške širom sveta u borbi protiv terorizma.

- Posle uručenje narukvice i medaljona porodici ubijenog policajca Đurića i ranjenim policajcima Gajiću i Milovanoviću, Malastu ćemo uputiti pismo zahvalnosti na ovakvom vidu pružanja podrške - rekao je Vidović.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 03.09.2015. 19:38
Čovek je od srca i pošteno napravio ovaj gest,ali naravno nije svestan da služi najvećem svetskom teroristi.SAD-u
Četvrtak 03.09.2015. 16:31
On je pravi americki patriota i njegovim delima to dokazuje . Olicje americkog vojnika !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online