Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 10.05.2015.
17:59
Tanjug A

Identifikovani lideri terorističke grupe u Kumanovu

Policijska akcija u Kumanovu, u kojoj je poginulo osam policajaca, a ubijeno najmanje 14 terorista, završena je danas posle podne, u toku je uviđaj u kome učestvuju predstavnici OEBS-a uz pratnju specijalnih jedinica makedonske policije.

Tanjug/AP
Na ulicama Kumanova okončna žestoka bitka

Prema policijskim navodima, više od 37 policajaca je povređeno, a i dalje nema podataka o eventualnim žrtvama među civilnim stanovništvom.

Portparol MUP-a Ivo Koteski rekao je na konferenciji za novinare da je u policijskoj akciji, koja je počela u subotu ujutru, a danas završena, teroristička grupa koja je brojala više od 40 osoba, eliminisana i neutralisana.

Lideri ove grupe su, prema njegovim rečima, ozloglašeni Muhamed Krasnići tzv. komandant Mališeva, Mirsad Ndrecaj tzv. komandant Nato, Sami Ukšini tzv. komandant Sokoli, Beg Rizaj alijas komandant Begu i Dene Šehu alijas Juniku.

Koteski je rekao da su oni Albanci sa Kosova i dovode se u vezu sa formiranjem brojnih teroristickcih i ekstremističkih grupa u regionu, odnosno, kako je rekao, figuriraju kao osnivači paravojnih struktura.

Napomenuo je da do sada jedino nije konačno potvrđena identifikacija Mirsada Ndrecaja.

Koteski je rekao i da je do sada pronađeno 14 tela u uniformama čiji se identiteti utvrđuju, ali nije precizirao kakva su obeležja bila na uniformama. Među identifkovanim je, kaže, i Džafer Zumberi iz Đakovice.

Ostali su, dodao je, makedonski državljani i jedan državljanin Albanije.

Koteski nije isključio mogućnost da ima još poginulih terorista ako se, kako je rekao, ima u vidu da su objekti iz kojih su oni napadali policiju znatno oštećeni, te da je preostalo još objekata koji tek treba da budu pretreseni.

I dalje nema podataka o eventualnim žrtvama među civilnim stanovništvom, kazao je Koteski potvrdivši da je osam policajaca ubijeno ili je podleglo od rana zadobijenih u akciji, te da je 37 njih povređeno.

Deo privedenih je od ranije poznat policiji, kazao je portparol MUP-a i dodao da teroristi sa sobom nisu imali lična dokumenta, te da je na licu mesta pronađen arsenal oružja.

Precizirao je da su oni u Makedoniju ušli početkom maja s namerom da sredinom meseca počnu sa terorističkim napadima.

POVEZANE VESTI

Nedelja 10.05.2015. 18:04
cesljaj podrume , pacovi su tamo , najvise garavi sa Kosmeta -uf , usmrdili se ....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online