Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 03.11.2014.
18:50
Beta A

Bandić ostaje u pritvoru: Sudija samo njemu odbio kauciju

Istražni sudija zagrebačkog Županijskog suda ponovo je odredio istražni pritvor za gradonačelnika Zagreba Milana Bandića koji je, zajedno s više osoba, osumnjičen kao centralna figura u antikorupcijskom slučaju od 2,7 miliona evra.

Ovde potpis

Jednom od najuticajnijih hrvatskih političara koji je na sud doveden iz zatvora u zagrebačkom Remetincu, odbijena je kaucija od 5,8 miliona kuna (757.000 evra) za odbranu sa slobode.

Njegov advokat ranije je rekao da Bandić nije ponudio plaćanje kaucije u gotovini, već hipoteku na jednu nekretninu.

Za razliku od Bandića, ostalim osumnjičenima odobrena je kaucija u rasponu od 75.000 kuna (10.000 evra), do 4, 2 miliona kuna (548.000 evra), koliko je ponudio direktor firme Bramgrad Branimir Mihaljević, preneli su mediji.

Kaucija je, uz ostavku na funkciju, prihvaćena i predsedniku uprave Zagrebačkog holdinga Slobodanu Ljubičiću i to u iznosu od 2,4 miliona kuna (313.000 evra).

Tužilaštvo je najavilo žalbe na odluku o prihvatanju kaucija.

Novo ročište zakazano je pošto je Vanraspravno veće krajem prošle sedmice iz procesnih razloga ukinulo prethodno rešenje o određivanju jednomesečnog pritvora za Bandića i za ostalih 11 osumnjičenih za koje je tužilaštvo tražilo određivanje te mere.

Odlukom vanraspravnog veća, jedan od najpoznatijih osumnjičenih u tom slučaju, preduzetnik Petar Pripuz izašao je u petak iz istražnog zatvora pošto je uplatio milion evra kaucije.

Premijer Milanović: Hapšenje Bandića - sramota za Hrvatsku

Uz njega su na slobodi, uz kauciji od po 100.000 kuna (oko 13.000 evra), i Miro Laco, šef kabineta gradonačelnika Zagreba i Ivan Markus iz Gradske kancelarije za javnu nabavu.

Istragom u slučaju "Agram" obuhvaćeno je 16 osoba i dve firme. Svi osumnjičeni uhapšeni su pre desetak dana, a pritvor je određen za 12 osoba.

Bandića srušila korupcija

Na dugom popisu osumnjičenih su i gradonačelnikov savetnik Željko Horvat, direktor javnog gradskog prevoza ZET Ivan Tolić, direktor Čistoće Miljenko Benko i direktor Plinare Ante Dodig.

Kancelarija za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala pokrenula je istragu zbog sumnje da je izvršeno više koruptivnih krivičnih dela u kojima je Bandić naveden kao veza svih osumnjičenih, s izuzetkom dva slučaja nezakonitog zapošljavanja za koja je navodno odgovoran Slobodan Ljubičić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 03.11.2014. 18:53
Cveta privreda u Hrvatskoj, otkako su u EU...vec je i procvetala.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online