Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 12.10.2014.
21:21
24sata.rs A

"Čudo" od Crnogorca: Radi šest poslova!?

Mladi Miljan Marsenić bio je prepoznatljivo lice mnogim turistima koji su ovog leta posetili crnogorsko primorje. A kako i ne bi kada je radio šest poslova!

Naime, ovaj Beranac, letos je obavljao šest poslova zbog čega je i nemačka "Norddeutscher Rundfunk" televizija, NDR objavila priču o mladiću iz Crne Gore koji ruši stereotipe o crnogorskoj lenjosti.

Miljan apsolutno ruši stereotipe o crnogorskoj lenjosti
 


Miljan je ovog leta obavljao posao turističkog vodiča, prevozio je turiste na željene destinaije, izdavao, dostavljao i preuzimao rent a car vozila, predavao nemački jezik u tivatskoj školi "Arcadia", obavljao posao prevodioca i radio u budvanskom bioskopu Cinema 8D.


On kaže da je na poslu provodio između 12 do 22 sata dnevno, ali tvrdi da mu to nije teško padalo.
- Svaki od ovih poslova zahteva punu pažnju i koncentraciju, ali u pitanju je samo postavljanje i prilaženje poslu. Ukoliko sve ozbiljno shvatite i shvatite koliko vam to sve znači onda ide lako a samim tim i dobro - kazao je Miljan za CdM.


Loše je to, kaže, što na raspolaganju ima malo slobodnog vremena koje uvek provodi sa porodicom. Podrška porodice bila je i jedan od glavnih razloga zašto se Miljan upustio u ovu avanturu.


- Odlučio sam da obavljam više poslova jer sam imao pomoć brata i supruge koji su na nekim poslovima radili zajedno sa mnom i koji su me, kad ja nisam bio u mogućnosti da obavljam neke od poslova, menjali. To su bili poslovi transfera putnika, poslovi u bioskopu i rent a car službi. Tako mi je padalo lakše da prihvatim i uz njihovu pomoć odradim posao kvalitetno. Naravno više poslova obavljam zbog finansija - kaže Miljan.

Priča o mladiću iz Crne Gore koji u jednom danu obavlja više poslova dospela je do nemačkih reportera na inicijativu turista koji su posetili Crnu Goru.

- U jednom od poslova, poslu turističkog vodiča jednoj grupi turista pomenuo sam situaciju u Crnoj Gori i to da, na žalost, nije dovoljno obavljati samo jedan posao, nego da je potrebno raditi dva, tri pa čak, kao i u mom slučaju, pet - šest poslova. To je nekako došlo do nemačkih medija i jednog dana sam dobio poziv da moj radni dan zabileži nemačka televizija. Tako smo došli do dokumentarca sa mojih pet zabeženih poslova u jednom danu - objašnjava Miljan, koji veruje da svojim primerom ruši stereotipe o lenjosti Crnogoraca.

 

- Publika u Nemačkoj je bila oduševljena voljom i ambicijama jednog mladića u Crnoj Gori, posebno što su već blago poznati stereotipi o našem narodu. Sada Nemačka ima mišljenje o nama kao što smo mi nekad imali mišljenje o nemačkom radnom narodu - ocenjuje Miljan i dodaje da su nakon reportaže na NDR-u usledile i nove poslovne ponude.

- Nakon emitovanja emisije dobijao sam punude da radim u Nemačkoj, ali ja svoju budućnost vidim u Crnoj Gori - kaže ovaj dvadesetsedmogodišnjak i dodaje da se toliko navikao na intezivni ritam rad da mu i ideja o obavljanju samo jednog posla sa punim radnim vremenom zvuči pomalo dosadno.

- Na žalost, taj prijedlog za mene bi zvučao monotono, ali uz cenu određene sigurnosti za dalju budućnost bih pristao i na samo jedan posao - odgovara Miljan.

Ponedeljak 13.10.2014. 20:51
".....Naime, ovaj Beranac, letos je obavljao šest poslova ......On kaže da je na poslu provodio između 12 do 22 sata dnevno, ali tvrdi da mu to nije teško padalo...." Е сад да ли ико од вас вјерује у ову његову бајку??? Радити толико "послова" у толико пуно времена што значи да је спавао само ДВА САТА.....може да буде ал' мало сјутра !!! Па прије 10-ак дана је овдје био текст о некој американки која је радила 4 посла и од премора умрла у колима..... Сад овај млади делија испаде неки ЦГ киборг са јапанским генима.....хе...хе....иди бегај!!!
Ponedeljak 13.10.2014. 02:28
Ovaj to samo pred kamerama toliko vremena proveo,poslije opustanje u ladu jer se preforsirao,osim toga sa njim radi brat i supruga,da je bas tako nagal prihvatio bi ponudu u Njemackoj,ali tamo treba da se radi citav dan i svaki dan.
Ponedeljak 13.10.2014. 09:20
U Crnoj gori kad neko trazi posao isto je kao i da trazi kramp jer drugo mu i ne gine.Nigdje ne vidim da je lik negdje nesto kopao,zidao cistio tako da ovo sve gore navedeno ne moze se racunati jer se to u Crnoj gori ne racuna.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online