Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 05.08.2014.
22:44
Srna A

Štrbac: Hrvatska je počinila genocid u "Oluji"

Nije civilizacijski da Hrvatska slavi pobedu, odnosno da se veseli tragediji srpskog naroda u operaciji "Oluja" u Krajini 1995. godine, poručeno je na tribini u Banjaluci "Oluja pred Međunarodnim sudom pravde".

Savo Štrbac, direktor "Veritasa"
 

Direktor Dokumentaciono-informacionog centra "Veritas" Savo Štrbac rekao je da veruje da da će Međunarodni sud pravde u Hagu u slučaju tužbe i kontratužbe Srbije i Hrvatske za genocid, doneti pozitivnu presudu u korist Srba, odnosno da je Hrvatska počinila genocid u operaciji "Oluja".

Štrbac je rekao da će Hrvatskoj u tom slučaju biti naloženo da iz kalendara proslava izbaci slavljenje "Oluje", jer je to genocidna akcija, da izvrši obeštećenje svakog pojedinca, da osigura povratak svih proteranih Srba i da im bude garantovana lična i imovinska bezbednost.

Pročitajte još:

19 godina od zločinčke akcije hrvatske vojske koja je proterala 220.000 Srba

* Josipovića izviždali na proslavi Oluje

* Oluja ne staje već 19 godina

* Hrvatsku stigla oluja!

* Dvor: Da se ne zaboravi zločin nad Srbima u "Oluji"

* U Beogradu obeležavaju progon Srba, u Zagrebu slave pobedu

On je podsetio je na narodnu poslovicu "Ko jamu drugom kopa, sam u nju pada".

"Hrvatski avion koji se srušio u utorak, možda je to onaj isti mig koji je bombardovao kolonu srpskih izbeglica na petrovačkom i prijedorskom putu i u avgustu 1995. godine", istakao je Štrbac.

Koordinator "Veritasove" kancelarije za Republiku Srpsku Mira Jovanović istakla je da se nigde u udžbenicima u Srbiji i Srpskoj ne spominje stradanje Srba u "Oluji", dok se u hrvatskim udžbenicima ta akcija spominje.

U hrvatskoj vojno-policijskoj akciji "Oluja" za nekoliko dana ubijeno je više od 1.800 Srba sa područja Republike Srpske Krajine, a proterano više od 220.000 lica.

To je najveće etničko čišćenje počinjeno u Evropi posle Drugog svetskog rata.

POVEZANE VESTI

Utorak 05.08.2014. 23:39
Njihov "domovinski rat", i njihova "Oluja" za "slobodu", je klasično krimi prikrivanje radnji kroz terminologiju, kao ono nacisti sa nazivom "radni logori" i natpisom više Aušvica "Rad oslobađa". Rekao bi čovjek da se tamo radilo i primale se plate, a ne stradalo. E tako i ustaška Hrvatska prikriva svoja zlodjela. Zemlja i nacija koja se ne može nadati dobru u budućnosti.
Sreda 06.08.2014. 19:06
"......Nije civilizacijski da Hrvatska slavi pobedu, odnosno da se veseli tragediji srpskog naroda u operaciji "Oluja" u Krajini 1995. godine........" И НИЈЕ ЦИВИЛИЗАЦИЈСКИ ДАЛЕКО БИЛО !!! ТО ЈЕДИНО МОЖЕ НАЦИЈА КОЈОЈ ЈЕ У ГЕНИМА УСАЂЕНО ЗЛО И МРЖЊА !!!
Utorak 05.08.2014. 23:33
Усташе су највећа пошаст и испрдци српског рода.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online