Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 01.10.2013.
13:12
jutarnji.hr A

Anđelina dala pare za razminiranje, pojela ih maca

Interesovanje Anđeline Džoli za problematiku rata u bivšoj SFRJ ne jenjava! Već dve godine se interesuje za problem mina, tačnije njihovo razminiranje, što je izazvalo oduševljenje predsednika Iva Josipovića. Kada je u Zagrebu promovisala svoj film "U zemlji krvi i meda", potvrđena je saradnja potvrđena i već se zna lokacija gde će obaviti razminiranje - Novoselije u Lici.

Navodno je Anđelina dala 10.000 evra. Meštani Novoselija ne veruju, jer su i dalje okruženi minama
 

Đurđa Adlešič iz udruženja Hrvatska bez mina, potvrdila je angažman poznate glumice i rekla medijima da njena donacija neće biti simbolična. Navodno je donirala 10.000 evra, piše Jutarnji list.

Vest koja je obišla regiju o velikom humanitarnom gestu zvezde, danas kada se reflektori ugašeni, na granici je debakla. Poslovi razminiranja su završeni pre nekoliko dana, ali je razminiran zapravo samo krš koji nikada niko nije koristio, otkrivaju novinarima meštani i ističu da su im mine i dalje ostale u vrtovima i voćnjacima.

Željko Valentić iz zagrebačkog poduzeća Diz-Eko, koje je vršilo radove razminiranja, kaže da su na 30.000 kvadrata razminiranog područja pronašli 16 komada protivpešačkih mina.

- Nikome od nas to nije jasno. Zašto je toliko truda i novca utrošeno u nešto što nikome nije bitno? Mogli su za to vreme i taj novac da razminiraju sve njive koje su nam zatrovane minama, čudi se Mile Turić, čovek koji sa svoja dva psa živi doslovno okružen minama.

Meštani ne veruju da je Anđelina uplatila novac za razminiranje njihovog sela. U stvari, niko ne zna koliko je uplatila, a ne zna se pouzdano da li je uopšte išta uplatila.

Portparol Hrvatskog centra za razminiranje Mladen Crnković juče je tvrdio da je Anđelina uplatila 10.000 evra. Koji sat kasnije rekao je da nije uplatila ništa.

- Prvi put čujem za tako nešto. Uplatila je gospođa Džoli, ali posredno, rekla je ljutito Đurđa Adlešič s početka teksta.

Usledio je, navodi Jutarnji, novi poziv portparola Crnkovića i sledeća rečenica:

- Napišite da je delimično donirala, a angažmanom privukla ostale donacije. Ovo će čitati i predsednik Josipović pa da ne ispadne nešto krivo.

Što bi rekao naš narod - Muvačina na 100 načina!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online