Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Petak 20.09.2013.
20:52
vecernji.hr A

Srbi nisu dali svatovima da prođu dok ne sklone hrvatsku zastavu

Prolazak hrvatskih svatova u subotu u Brčkom onemogućili su pripadnici srpske nacionalnosti tražeći da sklone zastave akožele da nastave put, tvrde hrvatski mediji.

Prvi je reagovao HSS u Brčkom koji je saopštio da je zabrinutost još veća jer su i ''policajci neposredno sudelovali u ponižavanju svatova i upravo oni su naredili sklanjanje zastave'' kažu u HSS. Iz policije su rekli da će utvrdi da li ima elemenata kršenja zakona ili profesionalnih procedura policajaca koji su osiguravali događaj, navodi ''Večernji.hr''.

Foto: Ilustracija

''U mestu Bukviku održavalo se bogosluženje stradalim Srbima kada su prolazili hrvatski svatovi. Srbi su prekinuli povorku i pokušali da oduzmu zastavu Hrvatske '', rekao je gradonačelnik Distrikta Brčko Anto Domić.

''Tu je došlo do verbalnog konflikta, ali je bilo i pl0licije, i sve je rešeno kompromisom. Svatovi su sklonili zastavu, ali mi ćemo proveriti da li je policija preduzela sve mere i radnje u osiguranju saobraćaja. Oni koji su bili na bogosluženju, kada su videli zastavu, mislili su da ih neko provocira i tako je došlo do incidenta. Prema saznanjima koje imam bilo je tu i državnih službenika koji su bili neka vrsta kolovođa u stvaranju incidenta pa ćemo i tu utvrđivati odgovornost'', rekao je gradonačelnik Distrikta Brčko Ante Domić.

Domić kaže da su u Brčkom ljudi navikli jedni na druge i manje-više se poštuju, stoga ga je incident posebno iznenadio.

''Događali su se i dosad sitni incidenti, ali dugo vremena nije bilo napada jednog naroda na obeležja drugog. Policijski šef u Brčkom sprovodi unutrašnju kontrolu, a ja ću, nakon što dobijem izveštaj policije o učesnicima incidenta, proveriti i umešanost državnih službenika'', priznaje Domić.

POVEZANE VESTI

Petak 20.09.2013. 20:53
Pa kada sklanjate ćirilicu, šta hoćete sa zastavom...? Da vam nabijamo u bulju ?
Petak 20.09.2013. 21:19
Srbi katolici takozvani Hrvati provociraju novi genocid. Smeta im ovo malo pravoslavaca sto je prezivelo sve njihove holokauste. A ruku na srce postaju i nervozni, nisu dugo klali.
Petak 20.09.2013. 21:30
Под том заставом су убијени Срби, шта су друго могли и предузети преживјели који су одавали помен страдалој родбини. Све су усташе побиле:стоку, људе... на једној фотографији сам видио српску главу набијену на виле остављену испред врата убијеног домаћина, усликана је од стране УН војника.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online