Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 28.08.2013.
13:42
Ž. Marković - Vesti A

Sarajevo ne haje za spisak zločinaca

Informacije o podnesenim izveštajima protiv najvišeg bošnjačkog ratnog i političkog rukovodstva koje su ovih dana objavljene u nekim medijima ne tiču se nikakvog revanšizma za tajne spiskove Srba koji su prosleđeni iz Sarajeva u Beograd, već je reč o redovnim aktivnostima MUP-a RS, saznaju "Vesti" od izvora u ovoj instituciji.

Zločinac bez kazne: Atif Dudaković
 

Naši sagovornici kažu da su svi izveštaji o kojima se spekuliše podneseni mnogo pre nego što su spiskovi iz Tužilaštva BiH upućeni u Beograd. To što nema revanšizma, nije, međutim, nikakvo opravdanje za nerad Tužilaštva BiH po prijavama MUP-a RS za najbrutalnije zločine nad Srbima.

Dudaković

- Predmet o Dudakoviću leži od 2006. godine i svake godine se priča o hapšenju koje nikad nije usledilo, i verovatno neće. Dobrovoljačka je obustavljena, Tuzlanska kolona nikad neće biti procesuirana, a istovremeno se šalju nekakvi spiskovi u Beograd. To sve govori - kaže naš izvor.

Izveštaji su podneti protiv mnogih zvučnih imena. Neki od osumnjičenih su i danas na visokim pozicijama u organima vlasti. Pre svega, reč je o Seferu Haliloviću, Atifu Dudakoviću, Fikretu Muslimoviću, Draganu Vikiću, Harisu Silajdžiću, Selimu Bešlagiću, Stjepanu Kljujiću, Ejupu Ganiću, Jovanu Divjaku i drugima.


Podsetimo, direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić potvrdio je da su izveštajima MUP-a Srpske o počinjenim ratnim zločinima obuhvaćena mnoga lica koja su tada bila politički aktivna u BiH, kao i ona koja su sada na funkcijama u Federaciji BiH ili BiH. On, međutim, nije želeo da govori o pojedincima.


S druge strane, izvor "Vesti" iz MUP-a kaže da pojedini izveštaji u Tužilaštvu BiH leže godinama, dok su drugi uzeti u razmatranje, ali je istraga o njima ili obustavljena ili na prečac završena.


- Slučaj Nasera Orića otet je bijeljinskom tužilaštvu i prebačen u Sarajevo pre više od tri godine. Ni prstom nisu mrdnuli da se stvari pomere sa mrtve tačke, a u Bijeljini je slučaj bio pred optužnicom - kaže naš izvor.

POVEZANE VESTI

Sreda 28.08.2013. 13:51
Мислим да смо због оваквог стања,највише сами криви!Имамо неспособно тужилаштво РС а могуће је да су и неки наши политичари упетљани (због личних интереса!) у опструкцију рада БиХ тужилаштава!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online