Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 05.07.2013.
23:44
telegraf.rs A

Najneljubazniji u regionu su Crnogorci!

Ljubaznost i gostoprimstvo Crnogoraca, na koje se tradicionalno pozivaju svi turistički radnici, nije došla do izražaja prilikom istraživanja koje je sprovela hrvatska kompanija “Heraklea” u kojoj je Crna Gora na začelju u nekoliko kategorija.

Foto: Ilustracija
 

U ispunjavanju standarda kvaliteta usluga na prodajnim mestima Slovenija je zauzela prvo, a Hrvatska drugo i nazadovala je za jedno mesto u odnosu na istraživanje sprovedeno godinu ranije.

Hrvatski mediji prenose da je Slovenija prva sa 76,7 odsto ispunjenih standarda, Hrvatska druga sa 75,8 odsto, a slede Makedonija, Crna Gora i Bosna i Hercegovina.

U tih šest zemalja, tajni kupci su od 17. maja do 22. juna posetili 800 objekata – auto-salona, turističko-ugostiteljskih objekata, banaka, maloprodaja, prodajnih mesta telekomunikacijskih preduzeća, benzinskih stanica, supermarketa i uslužnih objekata.

- Vodili su računa o pet osnovnih elemenata dobre usluge kao što su pozdrav, utvrđivanje potreba i želja kupaca, predstavljanje proizvoda, ponuda dodatnog proizvoda i zahvalnosti za posetu. Goste najviše pozdravljaju Hrvati, a najmanje Crnogorci – navodi se u izveštaju.

U Srbiji su najbolji u prepoznavanju potreba kupaca, dok su u Bosni i Hercegovini u toj kategoriji najlošiji.

U Crnoj Gori trgovci najbolje poznaju proizvode koje prodaju, što se, kako je saopšteno, ne bi moglo reći za Bosnu i Hercegovinu, koja je u toj kategoriji ostvarila najlošiji rezultat.

- U izražavanju zahvalnosti kupcima najbolji su Hrvati, a najlošiji Makedonci i Crnogorci. Najviše dodatnih proizvoda se nudi u Sloveniji, a najmanje u Makedoniji – preneli su hrvatski mediji.

Hrvatska je najbolje rezultate ostvarila u auto-salonima dok su najgori supermarketi.

Istraživače brinu turizam i ugostiteljstvo gde je poštovano nešto više od 80 odsto standarda kvaliteta usluge, što ne smatraju dobrim rezultatom.

“Heraklea”, kojom upravlja Agencija za istraživanje tržišta i marketing za takozvani “mystery shopping”, odnosno tajno kupovanje, istraživanje je sprovela u saradnji sa lokalnim agencijama.

POVEZANE VESTI

Subota 06.07.2013. 00:03
Nije to od juče to je od postanka svijeta.Zadnji godina su sve radili da Srbi više ne dolaze u Crnu goru na more a sad mole da im bar pošalju razglednice iz Grčke gdje Srbi ne smetaju i dobro se došli.
Subota 06.07.2013. 01:05
Bezobrazluk i huliganstvo Crnogoraca kada se ide na more je opste poznata stvar. Retko ko iz Srbije nije imao neku neprijatnost na odmoru. Zato takve drzave treba izbegavati a Grcka je super.
Subota 06.07.2013. 10:39
Grcka je najbolja
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online