Nedelja 26. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 20.06.2013.
12:26
Nezavisne A

"Amerikanci u svakom Srbinu vide malog Rusa"

Politički analitičar Emil Vlajki smatra da bez nacionalne emancipacije u BiH ne može doći do građanske emancipacije i prelaza prema građanskom društvu i Evropi.

Emil Vlajki
 

"Nema izlaska iz sadašnje krize u BiH dok se ne uvaže sva tri konstitutivna naroda, što znači dok i Hrvati ne budu imali svoju teritorijalnu, političku, ekonomsku i kulturnu samostalnost kao što je imaju Srbi u Republici Srpskoj i Bošnjaci praktično na celoj teritoriji Federacije", rekao je Vlajki novinarima u Bijeljini.
 

On upozorava da opravdani revolt naroda na prostorima BiH može biti izmanipulisan u političke svrhe od onih koji ne vole Srbe. Demonizacija i želja za uništavanjem Srba jedna je od tema Vlajkijeve knjige "Američki teror" koja je predstavljena u Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" u Bijeljini.
 

"Američki establišment i dalje misli da vlada svetom i teroriše one koje mogu, pogotovo balkanske zemlje i srpski narod, a demonizacija Srba, njihovo ucjenjivanje i oduzimanje teritorija postali su krajnje izraziti", istakao je Vlajki.
 

On smatra da su SAD, preko medija, nevladinih i humanitarnih organizacija, napravile mentalni genocid nad Srbima koji preuzimaju krivicu za tragična događanja na ovim prostorima protekle dve decenije.
 

"Amerikanci u svakom Srbinu vide malog Rusa i uništavaju ih po svaku cenu poslednjih 20 godina, ali sada se američkoj dominaciji nazire kraj, jer svet ponovo postaje bipolaran ili tripolaran, što stvara ravnotežu snaga i straha u kojoj je pravda dostižnija za sve", rekao je Vlajki.
 

Prema njegovim rečima, Rusija je već dovoljno ojačala i vratila se među svetske sile, a jačaju Kina, Brazil, Indija i druge zemlje. U knjizi "Američki teror" data je teorijska osnova i objašnjenje za načine na koji su SAD postale, kako autor kaže, glavna teroristička zemlja na svetu. Vlajki navodi primere informacionog, vojnog, političkog i ekonomskog terora koji SAD provodi širom sveta.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 20.06.2013. 15:06
Srbi u svakome Amerikancu vide zlo i nažalost ne greše.
Četvrtak 20.06.2013. 14:06
Pa uništenje i demonizacija Srba je bila, povod i za početak rata, koji Srbi nisu želeli, ali im je nametnut od mudžahedinsko-ustaške koalicije uz pomoć, sotona iz Amerike i Evrope. Znamo mi to i bez tebe. Pričaj to po Americi i Evropi, a ne u u Bijeljini, šefe.
Četvrtak 20.06.2013. 16:44
УСА ,то је геноцидна творевина западног човека...тако да ми је све јасно....истребљивачи црвеног човека да буду неком милостиви и чисте душе то је илузорно. УК истребљивачи Библијских прворођених у Аустралији и једни од највећих твораца геносидних творевина УСА;КАНАДА и АУСТРАЛИЈА.... Ма мука ми је од њиховог лицемерја и демократије....ЗА МЕНЕ СУ ОНИ ДЕМОНКРАТЕ САМИ ПРЕСТАВНИЦИ СИЛЕ ЗЛА С О Т Н Е.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online