Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Utorak 16.04.2013.
13:26
Vestionline A

Ruža Tomašić: Ožeži vrućom vatrom, opali Hrvata!

Ruža Tomašić, hrvatska poslanica u Evropskom parlamentu i član desničarske Hrvatske stranke prava, svojevremeno je na različitim skupovima držala vatrene govore koje su desničari u Hrvatskoj sa oduševljenjem prihvatali. Kao deo tih govora isticalo se recitovanje pesme "Zbog izdajica".

Ruža Tomašić: Ožeži vatrom izdajicu Hrvata
 

Pošto je Hrvatsku javnost iznenadila vest da će ih u EU parlamentu, između ostalih, predstavljati i kontroverzna desničarka Ruža Tomašić na Jutjubu su se pojavili snimci u kojem Ruža recituje pesmu "Zbog izdajica". Njeno, u najmanju ruku ostrašćeno izvođenje, oduševljavalo je mnoge desničare u Hrvatskoj.

Posebnu pažnju privlači stih "Ožeži vrućom vatrom, opali Hrvata!", koji Ruža s izrazitom strašću recituje. 

Ruža Tomašić je živela u Kanadi, a iz te zemlje se vratila početkom dvehiljaditih i odmah se pohvalila kako je na severno-američkom kontinentu bila policajka i vozila "dobre i snažne motore". Omiljeni joj je Harli Dejvidson. Poznata je i kao telohraniteljka Franja Tuđmana. Međutim, u centar pažnje hrvatske javnosti došla je izjavom da joj je žao što granta nije pogodila Anta Markovića i Stjepana Mesića.

U početku svoje političke karijere u intervjuima se hvalila fizičkom snagom, pa je tako u razgovoru za "Nacional" 2003. godine izjavila kako je u Kanadi kao policajka pretukla četvoricu muškaraca. Tukla se i u hrvatskom Saboru "kada joj je prišao jedan od zastupnika i dao joj nisku i degutantnu seksualnu ponudu". Tomašić ga je ošamarila, a mediji su pisali kako je reč o poslaniku HSS-a koji je rekao da "Tomašić ima tako dobre noge da bi ih stavio oko svog vrata".


Našoj javnosti je poznata po skandaloznoj izjavi u "Dnevniku 3" HTV-a da je "Hrvatska za Hrvate, a svi ostali su gosti". Zbog toga su se digli i predsednik i premijer, pa su na HTV-u usledili otkazi autora i voditelja "Dnevnika" koji su dozvolili da Ruža tako govori dok je zemlja na pragu ulaska u Evropsku uniju.

POVEZANE VESTI

Utorak 16.04.2013. 13:59
Ludost ne poznaje granice!
Utorak 16.04.2013. 14:10
Srbo-katolički zanos ulazi u svoj krešendo
Utorak 16.04.2013. 14:17
Jao, besmrtnih li stihova! Na nivou petparačkih roto- romana. Ne može se ožesti vrućim, a bome ni mlakim, no vrelim! Al, ajde.. Ipak im srpski nije maternji. Koliku bi tek euforiju izazvalo da je pjesnik bio toliko inspirisan da napiše nešto uzvišeno tipa: "Mi, Hrvati, tisuću mi gromova". Kako li bi to tek mlakim plamenom, razgorenim povjetarcem, ugljenisalo srca
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online