Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 19.11.2012.
03:52
Večernje novosti A

Zec: "Merčepovci" još na slobodi

Dušan Zec kome su Merčepovi zločinci, dok je imao 11 godina, u noći između 7. i 8. decembra 1992. zverski ubili oca Mihajla, majku Mariju i sestru Aleksandru, nema iluzija posle oslobađajuće presude hrvatskim generalima.

Zločinac još bez kazne: Tomislav Merčep
 

Pita se, bez reči, ko je, ako nisu Ante Gotovina i Mladen Markač, odgovoran za ubijene i proterane tokom "Oluje“. Vidi analogiju i u slučaju ubistva svoje porodice.

"Sudi se samo Tomislavu Merčepu, a šta je sa ostalima? Gde su egzekutori mučkog ubistva mojih roditelja i seke? Oni žive slobodno, a pripadali su Merčepovoj grupi. Baš kao što su pripadnici jedinica sada slobodnih generala posle „Oluje“ ubijali, palili, uništavali i pljačkali naša ognjišta. Ne pripadam onima koji su za odmazdu, revanšizam, osvetu, ali jesam da im se sudi po kantaru pravde i zakona", rekoa je za Večernje novosti Dušan Zec.

Pročitajte još:

* Gotovina akciju spremao sa CIA

* Zločinački poduhvat SAD, Haga i Hrvatske

U procesu protiv Tomislava Merčepa pred većem zagrebčkog Županijskog suda Dušana Zeca i njegovu sestru Gordanu zastupa advokat Mario Nobilo. Mada je dokazni postupak u velikoj meri odmakao, Dušan još nije dobio poziv za svedočenje, ali ga i ne očekuje.

Zbog optužbe da su ubili nedužne ljude suđeno je pripadnicima hrvatskog MUP Siniši Rimcu, Munibu Suljiću, Igoru Makoli, Nebojši Hodaku i Snježani Živanović, ali su oslobođeni zbog „proceduralne greške“ - priznanje za ubistvo istražnom sudiji su dali bez prisustva advokata. U međuvremenu, Suljić je preminuo.

"Tračak nade da će suđenje Merčepu dobiti epilog daje izjava predsednika Josipovića i premijera Milanovića, da je država dužna da procesuira odgovorne za ratne zločine. Koliko će hrvatsko pravosuđe istrajati - videćemo. Mada sam ja, posle najnovije odluke Haškog tribunala, veliki skeptik i pesimista", zaključio je Dušan Zec.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 19.11.2012. 04:56
Боже помози напаћеном српском народу,а нашим непријатељима опрости грехе. Величина народа не мери се бројношћу него човечношћу. Останите људи и по ту страшну цену, а нељуди ни по коју. Ако већ мора да буде и избећи се не може, онда боље и мртав човек него жив нечовек. Јер пред Богом живим човек никад није мртав, а нечовек је мртав и док гази по овој земљи. То је кроз векове била поука наших мајки, не једне мајке Јевросиме: немој, сине, говорити ни чинити криво...Боље ти је изгубити главу, него своју огријешити душу! Патријарх Павле.
Ponedeljak 19.11.2012. 09:05
I ovi zlocini ce da budu legalizovani ako vec i nisu. Hrvatska mora da udje "cista" u EU. Tako je barem zamisljeno od zapadnih velesila.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online