Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 30.10.2012.
17:26
Beta A

Hilari: Amerika frustrirana ponašanjem lidera BiH

Američka državna sekretaka Hilari Klinton kazala je danas u Sarajevu da su SAD frustrirane jer lideri u BiH ne rade ono što građani žele od njih, a to su reforme na putu ka EU i NATO. Ona je istakla da je "potpuno neprihvatljivo" dovoditi u pitanje suverenitet i teritorijalni integritet BiH i istakla da je najbolji put ka njenoj stabilnosti ulazak u EU i NATO.

"Potpuno je neprihvatljivo konstatovati da sedamnaest godina posle kraja rata neki dovode u pitanje suverenitet i teritorijalni integritet Bosne", rekla je Hilari Klinton novinarima u Sarajevu u prisustvu šefice diplomatije EU Ketrin Ešton, posle  razgovora sa članovima tročlanog predsedništva BiH.

Klinton je još rekla da je ulazak Bosne u Evropsku uniju i NATO predstavlja najbolji put za njenu stabilnost.

"Verujemo da je integracija u EU i NATO pruža najbolji put ka stabilnosti i prosperitetu", rekla je Klinton i naglasila da EU i SAD imaju jedinstven stav kada je u pitanju napredak BiH ka evroatlantskim integracijama.

"BiH treba da bude članica EU i NATO saveza. To će dati svetliju budućnost ovoj zemlji, a posebno mladima", rekla je američka državna sekretarka, dodajući da je odgovornost za napredak BiH isključivo na njenim političkim liderima, ali da su SAD i EU spremne da im pomognu.

Državna sekretarka SAD je takođe naglasila da će lično na samitu NATO u decembru zamoliti da se BiH odobri Akcioni plan za članstvo (MAP) u NATO.

Visoka evropska zvaničnica Ketrin Ešton rekla je da sve zemlje članice EU smatraju da BiH treba da bude članica Evropske unije i da imaju podršku, ali da se političko rivalstvo u BiH ne sme nastaviti.

"BiH nema vremena za trošenje na neproduktivne razgovore. Politički lideri u BiH moraju da učine ono što većina građana ove zemlje želi, a to su evroatlantske integracije", poručila je Ešton i dodala da zvaničnici u BiH treba da razgovaraju o poboljšanju ekonomskih i privrednih prilika.

Potom su Klintonova i Eštonova otišle u Beograd.

POVEZANE VESTI

Utorak 30.10.2012. 17:42
Sta sam vam kazala :)) razbila ih je u pojam a nastavak sledi i tek ce!! :))) Pa nema vise "SFRJ" da mogu negde da se oklembese na ledja drugoga i da se nose vec moraju i sami da pocnu da rade. Vidi im samo povrsinu teritorije, treba to i "obraditi" a ne samo povecavati natalitet :))))
Utorak 30.10.2012. 18:32
Srbi su apsolutna većina u svojoj Republici Srpskoj. Neka ona pita Srbe šta oni hoće, pa onda neka govori u ime građana. Znaju oni sve to dobro, ali oni su uvek protiv onoga što srpski narod hoće i na šta ima pravo. Ipak ništa strašno, jer kako je došla tako će i da ode. Mi ostajemo na svome i nedamo da nam to oduzmu. P.s. U zadnje vreme ne mogu da se normalno prijavim. Sve je ispravno, a vraća me po 10 puta. Zašto bre?
Utorak 30.10.2012. 20:51
"BiH treba da bude članica EU i NATO saveza. To će dati svetliju budućnost ovoj zemlji, a posebno mladima". Da imace uvek posla za mlade iz BiH da ratuju za NATO po celom svetu. Tu ima uvek posla!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online