Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 12.09.2012.
11:28 >> 12:35h
Beta A

BiH: Hapšenja kriminalaca, Keljmendi pobegao u CG

Policija u Bosni i Hercegovini od jutros sprovodi akciju "Lutka" u više gradova BiH, u sklopu istrage usmerene na rasvetljavanje najmanje šest nerešenih ubistava i pokušaja ubistava u BiH, nekoliko pljački banaka i transporta novca u višemilionskim iznosima i niz drugih teških dela organizovanog kriminala.

Pretres Keljmendijevog hotela "Casa Grande"
 

Akcija se sprovodi po nalogu tužioca iz Posebnog odeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH (SIPA) i do sada je uhapšeno 25 osoba.

Više o Naseru Keljmendiju i njegovim kriminalnim poslovima pročitajte OVDE.

"Ova akcija, najopsežnija je aktivnost u borbi protiv organizovanog kriminala u postdejtonskoj BiH i predstavlja odlučan udarac organizovanom kriminalu na području cele BiH", navodi Tužilaštvo BiH i dodaje da je u akciji uhapšeno više desetina osoba.

"Radi se o istrazi protiv više zločinačkih organizacija, koje su delujući u različitim periodima, počinile ova kaznena dela. U predmetu je ostvarena značajna saradnja sa policijskim i pravosudnim agencijama u susednim zemljama, gde se nalazi i jedan broj osumnjičenih osoba", navodi Tužilaštvo.

U RS su pretresene određene lokacije na području Sarajeva, Istočne Ilidže, Pala, Zvronika, Bijeljine i Trebinja. Prema nezvaničnim informacijama, među uhapšenima je i bivši inspektor SIPA Bojan Cvijan.

Sarajevski mediji su objavili da su u akciji su pretresene i lokacije koje koristi Naser Keljmendi, koji se nalazi na "crnoj listi" SAD. Među tim objektima je i Keljmendijev hotel "Casa Grande" u Sarajevu. Nezvanično se saznaje da je on prebegao u Crnu Goru.
 

Osobe koje su uhapšene tokom policijske akcije dovode se u vezu i sa drugim krivičnim delima i osobama, među kojima je i Darko Elez, koji je u Srbiji osuđen na devet godina zatvora.

U presudi, koju je potvrdio Apelacioni sud u Beogradu, Elez je označen kao organizator kriminalne grupe koja je 2009. godine na teritoriji Srbije i BiH trgovala drogom, vršila iznude i činila druga krivična dela.

CG: Tražćemo ga ako nam ga budu tražili

Direktor Uprave policije Crne Gore Božidar Vuksanović nije danas ni potvrdio ni demantovao da je narko bos Naser Keljmendi iz Bosne i Hercegovine pobegao u Crnu Goru.

"Ne želim se baviti demantijima. Nemojte da upadamo u zamku medijskih spekulacija. Ako naši partneri iz Bosne i Hercegovine budu tražili pomoć, mi ćemo se u punom smislu ukljuciti", rekao je Vuksanović.

Mediji su ranije spekulsiali da je Keljmendi finansijski pomagao crnogorsku vladajuću Demokratsku partiju socijalista, što je njen lider Milo Đuikanović ranije demantovao.

Đukanović je takođe, ranije kazao da ne poznaje Keljmendija, ali, prema navodima nekih nevladinih organziacija, narko bos je povezan i sa Prvom bankom, čiji je glavni suvlasnnik brat Mila Đukanovića, Aco Đukanović.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 13.09.2012. 17:56
Pa gdje će čovjek nego kod Al Milonea.Tamo je ova šiptarska mraka bezbjedna,još će dobiti i kredit od Prve.
Četvrtak 13.09.2012. 17:14
pobegao covek jaranima koji vode drzavu koja je toliko svetao primer napretka i demokratije da je po recima fasista iz eu sledeca posle ndh na redu za prijem u EU hahaha!!!Strasno!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online