Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 25.01.2012.
13:57
Beta A

DSHV: Napad organizovali ostrašćeni Srbi

Demokratski savez Hrvata u Vojvodini osudio je danas napade na hrvatske navijače. DSHV je naveo da je s gnušanjem primio vest o "skandaloznom ponašanju jednog broja šovinizmom ostrašćenih građana Srbije u vojvođanskim mestima Veternik i Ruma prema navijačima reprezentacije Hrvatske tokom njihovog povratka kući".

 Jedan od polupanih automobila
 

"Zar je moguće da u državi Srbiji postoje snage koje zaustavljaju kolone hrvatskih navijača, sekirama i palicama zavode red, pale vozila s hrvatskim registarskim tablicama", navodi se u saopštenju.

Policija je uhapsila devet napadača na navijače Hrvatske u Novom Sadu i okolini, rečeno je danas agenciji Beta u novosadskoj policiji.

Dodaje se da su tako za samo nekoliko sati umanjeni svi napori države da organizuje Prvenstvo Evrope u rukometu na visokom nivou.

DSHV se pita šta će se dogoditi ako posle ove beznačajne utakmice za srpske navijače, u nekoj od sledećih utakmica dođe do susreta reprezentacija Srbije i Hrvatske i u Beograd dođe 10.000 hrvatskih navijača.

Srbija i Hrvatska mogli bi da se sastanu već u polufinalu Evropskog prvenstva u rukometu.

Precizniji podaci o broju napadnutih vozila i državljana Hrvatske biće saopšteni tokom dana, kazali su u policiji.

Napad je organizovan sinoć oko 20.30 u prigradskom mestu Veternik i prema svedočenjima državljana Hrvatske, bio je "vrlo dobro organizovan". U njemu je učestvovalo pedesetak mladića. Najteže je prošao jedan hrvatski državljanin koji je uboden nožem.

Sreda 25.01.2012. 14:13
kad Hrvati prebiju dete od 15g..,i to joj je bio maskota ovog prvestva onda nikom nista, kad su oni nas napali u Sloveniji i tad nikom nista,kad su pevali ko ne skace taj je Pravoslavac i onda nikom nista,,,pa dokle vise molim vas,,da su Srbi pevali takve pesme u Hrvaskoj policija bih odma izbacila i pravac kod sudije...Dosta je Srbin spustao glavu pred svima.....Zivelaa Srbijaaa!!!!!!!!!!!
Sreda 25.01.2012. 14:38
Ne videh da su osudili sovinsticko navijanje i provociranje nasih ljudi..Nisu osudili ponasanje hrvata prema turistima iz Srbije...Nisu izdali ni jedno saopstenje kada su srbi ubijani i proterivani iz hrvatske...a sada se javili...saka jadova neiskrenih!
Sreda 25.01.2012. 15:06
Zašto se Hrvati ne zapitaju,a zašto je to tako.Oni kada su presretali Autobuse iz Srbije i napadali ih,cepali automobile sa Srpskim tablicama,onda su svi ćutali.A sada laju na sve strane.Pa gospodo hrvati vi ste još 90-tih godina sve ovo počeli,i vi ste naj veći krivci zbog svega,i nemate prava da se ljutite.A organizatoru Evropskog prvenstva savetujem,da ne prodaju karte hrvatima,ako u slučaju igraju sa Srbijom.Onda će sve verovatno proteći sve u naj boljem redu,kada hrvati ne dođu u Srbiju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online