Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 23.01.2012.
12:36
Jutarnji list, Beta A

Josipović preko Fejsbuka čestitao "pobedu evropske Hrvatske"

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović čestitao je građanima putem svog Fejsbuk profila "pobedu evropske Hrvatske na referendumu".

Zahvalio se i onima što su glasali "protiv" ulaska u EU
 

Josipović se zahvalio i onima koji su glasali "za" i onima koji su glasali "protiv", jer su svi iskazali "brigu za Hrvatsku". U svojoj poruci predsednik je izrazio uverenje da je Hrvatska napravila ispravnu odluku referendumskom odlukom da uđe u Evropsku uniju.

Tirk čestitao Josipoviću na rezultatima referenduma

 

Slovenački predsednik Danilo Tirk čestitao je hrvatskom kolegi Ivu Josipoviću rezultate jučerašnjeg referenduma. U sinoćnjem kraćem telefonskom razgovoru
naglasio je da je odluka referenduma "dobra vest za Hrvatsku i Evropsku uniju (EU) i da rezultat referenduma pokazuje čvrstu volju građana Hrvatske za članstvo u EU i za evropske vrednosti", navodi se u saopštenju iz kabineta slovenačkog predsednika. 

Zvaničnici EU pozdravili rezultate referenduma u Hrvatskoj

Zvaničnici Evropske unije pozdravili su danas rezultate nedeljnog referenduma u Hrvatskoj na kojem su građani podržali ulazak zemlje u Evropsku uniju.

"Veoma mi je drago zbog rezultata i biće zadovoljstvo da novi ministar spoljnih poslova Hrvatske sedi s nama", rekla je visoka predstavnica EU za spoljnu politiku Ketrin Ešton uoči sastanka šefova diplomatije EU na kojem će hrvatska ministarka Vesna Pusić prvi put učestvovati kao posmatrač.

Predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej i predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo u zajedničkom saopštenju istakli su da će članstvo u EU pružiti nove prilike Hrvatskoj i osigurati njen bezbednost i napredak.

Ministar za evropska pitanja Nikolaj Vamen takođe je pozdravio rezultate referenduma.

"Hrvatski birači rekli su šta žele i izabrali budućnost u EU. Tim rezultatom, Hrvatska je napravila dalji odlučan korak ka članstvu. Hrvatski put ka EU je primer za ceo region. On pokazuje da je odlučnim naporima i radom moguće dostići članstvo", objavljeno je na sajtu danskog predsedništva EU.

Vamen je ukazao da je sada važno da Hrvatska učini poslednji napor kako bi se rešila preostala pitanja.

"Predsedništvo se raduje što će pozdraviti Hrvatsku kao 28. članicu EU nakon uspešnog završetka procesa ratifikacije u 27 zemalja članica", dodaje se u saopštenju.

Rezultate referenduma u Hrvatskoj pozdravili su i francuski ministri za spoljne i evropske poslove Alen Žipe i Žan Leoneti, koji su istakli da primer Hrvatske pokazuje da je evropska perspektiva otvorena svim zemljama Zapadnog Balkana.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online