Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 13.01.2012.
03:12
Srna A

CG: Usvojen Pretpristupni program

Crnogorska Vlada usvojila je danas Pretpristupni ekonomski program Crne Gore za period 2011-2014. godina, koji predstavlja specifičan instrument za unapređivanje saradnje između ove države i EU u makroekonomskoj, naročito u fiskalnoj oblasti.

Crna Gora od 2011. godine ima obavezu da Evropskoj komisiji dostavlja Pretpristupni ekonomski program

Crna Gora od 2011. godine ima obavezu da Evropskoj komisiji dostavlja Pretpristupni ekonomski program, kao jedan od najznačajnijih dokumenata koji država kandidat za ulazak u EU priprema u okviru multilateralnog fiskalnog nadzora.

Poseban značaj ovog dokumenta jeste u tome što on predstavlja osnov za kreiranje konzistentne ekonomske politike radi povećanja konkurentnosti crnogorske ekonomije, ublažavanja negativnih efekata novog talasa krize, te uspostavljanja stabilne osnove za dugoročno održivi rast.

Vlada se opredelila za izradu dva razvojna scenarija domaće ekonomije: bazni scenario i scenario nižeg rasta.

Srednjoročna ekonomska i fiskalna politika zasnovana je na projekcijama koje su rađene na bazi ekonomskih kretanja u proteklom periodu i očekivanja na domaćem i međunarodnom tržištu. Fiskalna politika u ovom periodu biće fokusirana na uspostavljanje uravnoteženih javnih finansija i opadajućeg trenda javnog duga.

U delu Programa koji obrađuje strukturne reforme prikazane su osnovne smernice dosadašnjeg razvoja i budući planovi i aktivnosti u ovoj oblasti. U okviru realizacije plana očuvanja i razvoja putne infrastrukture, Vlada je donela Odluku o utvrđivanju javnog interesa za eksproprijaciju nepokretnosti za rekonstrukciju magistralnog puta Ulcinj - Sukobin, dionica Krute - Vladimir.

S obzirom na visoku frekvenciju saobraćaja na ovom pravcu i njegov ukupan značaj za građane i privredu, projektom je predviđena temeljna rekonstrukcija deonice Krute - Vladimir u dužini 4 750 metara da bi ona nakon toga bila moderna saobraćajnica, koja zadovoljava sve standarde za nesmetano i bezbjedno saobraćanje.

POVEZANE VESTI

Petak 13.01.2012. 17:09
krute-vladimir je inace cisto albanski deo montenegra tj malji zi na albanskom..mora da vrate dug za glasove kada su se odcepili od matice .
Petak 13.01.2012. 17:40
Crna Gora od 2011. godine ima obavezu da Evropskoj komisiji dostavlja Pretpristupni ekonomski program!!! To znaci...pristati na pritiske iz EU i mijenjanje zakona kako nalazu fasisti iz EU,a sve na stetu obicnog covjeka u Crnoj Gori!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online