Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Nedelja 30.10.2011.
22:04
B92 A

Crna Gora sledeća članica NATO-a

Predsednik DPS Milo Đukanović očekuje da će Crna Gora biti prva naredna članica NATO-a, i ističe da je crnogorska država faktor stabilnosti i saradnje u regionu.

Kako kaže, Crna gora je i lider među državama zapadnog Balkana na putu evropskih i evroatlanskih integracija.

Nema nikakve sumnje da će CG biti prva sledeća članica NATO-a, a dobili su i preporuku Evropske komisije za početak pregovora o pristupanju Evropskoj uniji: Milo Đukanović
 

"Nema nikakve sumnje da će Crna Gora biti prva sledeća članica NATO-a, a dobili smo i preporuku Evropske komisije za početak pregovora o pristupanju Evropskoj uniji", rekao je Đukanović na izbornom skupu nikšićkog odgora DPS-a. On je kazao kako su, povodom njegovih jučerašnjih teških optužbi na račun opozicije i dela nevladinog sektora i medija, prozvani saopštili da su u nastupu lidera DPS-a prepoznali antievropsku politiku crnogorske vladajuće partije.

"Nema govora o tome. Ta lažna denuncijacija kako je DPS antievropska partija ne može proći kada se zna da je sve što je do sada urađeno na putu evropske integracije - urađeno pod dirigentskom palicom DPS-a", kazao je Đukanović.

Prema njegovim rečima, u Crnoj Gori se pokušava predstaviti da je demokratija raditi protiv svoje države, sloboda javnog delovanja špijuniranje prijatelja, a sloboda poslovanja potkradanje vlastite zemlje. Đukanović je istakao da za sve negativne ocene o opoziciji, nevladinom sektoru i delu medija ima argumenata.

On je ponovio da u Crnoj Gori postoje privatni mediji koji žele da dominantno utiču na politička dešavanja, kao i, kako je naveo, takozvane nevladine organizacije, koje su prikrivene političke partije. Lider DPS-a je kazao da su najjačoj opozicionoj stranci SNP i dalje "bliži interesi neke druge države od interesa Crne Gore".

"Takvo delovanje SNP-a se možda ne mora kvalifikovati izdajstvom, već se može kazati da oni visoko moralno i odgovorno vode računa o interesima druge države i predano, angažovano i udarnički rade protiv interesa svoje", smatra on.

POVEZANE VESTI

Nedelja 30.10.2011. 22:15
Што је баби мило, то јој се и снило.
Nedelja 30.10.2011. 22:42
Skidanje Don Mila bi trebalo da bude nacionalni interes Srbije i Crne Gore, kao i ostalih pravoslavnih zemalja. Strane i domace izdajnicke sluzbe vec dugo rade na razdvajanju dva bratska naroda. Vecina naroda u CG nema glas pod ovim zlotvorom.
Nedelja 30.10.2011. 23:27
FALI SE pokazuje rukama koliko je bilo OKO ribe koju je uvatio u moru pravi se vazan pred natovcima! a LAAAZEEE!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online