Ponedeljak 3. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 27.09.2011.
13:52
M. Jakšić - Vesti A

Ubice Srba godinama bez kazne

Marica Šejatović, čiji je suprug ubijen sa još troje ljudi u Novskoj 21. novembra 1991. godine, preneražena je činjenicom da su još uvek na slobodi zločinci koji su doslovno kasapili svoje žrtve.

MESTO ZLOČINA: Kuća u Novskoj u kojoj je 1991. godine zverski ubijeno četvoro Srba

Prošlo je od tada 20 godina, neki od ubica su u međuvremenu umrli kao recimo Dubravko Leskovar koji je ubio njenog muža i učestvovao u pokolju porodice Petra Mileusnića, a njegov saborac Damir Raguž kojem je na sudu dokazano svirepo klanje jedne žene - nepravosnažno osuđen 2009. godine na 20 godina zatvora - pobegao je u Bosnu i Hercegovinu pre nego što je suđenje uopšte počelo.

- Strašno je to kakve monstrume je hrvatska država štitila sve te godine. Najpre ću to objasniti tragedijom porodice Mileusnić. Evo što mi je doslovno rekao Petar Mileusnić kojem su isto to veče ubijeni supruga Vera i kćerka Goranka te njihova komšinica Blaženka Slabak - priča Marica Šejatović.

TRAŽI PRAVDU: Marica Šejatović

- Imao sam 14 prostrelnih rana i dva uboda nožem. Bio sam crn kao ugljen kako su me pretukli, a moju suprugu i 21-godišnju kćerku skinuli su do gola pre nego što su ih ubili. Moram sam sve to da gledam. Komšijinoj ženi, koja je inače katolikinja kao i moja supruga, odrezali su glavu, a ja sam tu glavu morao da držim u rukama - citirala je Mileusnićevo svedočenje Marica Šejatović.

Njen suprug Mihajlo ubijen je u kući svojih komšija Sajke i Miše Raškovića.


- Šestorica pripadnika 1. gardijske brigade Tigrovi upala su u njihovu kuću i najpre ih pitala ko su im komšije.

Kad su im Raškovići to rekli, otišli su po Mihajla Šejatovića i Ljubana Vujića.

Kada je počela tortura nad nevinim ljudima četvoro vojnika izašlo je napolje, a Leskovar i Raguž su ostali u kući i svim raspoloživim oružjem koje su imali nasrnuli na Sajku, Mišu, Mihajla i Ljubana.

Sekli su ih i ubadali noževima i pucali po njima rafalima. Krv je prštala na sve strane - priča sagovornica "Vesti".


- Ubicama je najpre 1992. godine sudio Vojni sud, ali pošto ih je optužnica teretila za obično ubistvo, veoma brzo su oslobođeni na temelju Zakona o amnestiji.

Leskovar je u međuvremenu umro, a Raguž je pobegao iz Hrvatske - zaključila je Marica Šejatović.

Krvavi pir

 

U obrazloženju optužnice protiv Leskovara i Raguža napisano je da je Leskovar ubio Mišu Raškovića, Mihajla Šejatovića i Ljubana Vujića, a Raguž Sajku Šejatović.

 

Ubijeni Srbi su potom doslovno izmasakrirani noževima, a obdukcija je pokazala da im ubice tokom mučenja drobile kosti.

POVEZANE VESTI

Utorak 27.09.2011. 14:01
A da je srbin ovako nesto uradijo, onda bi bio osudjen na maksimalno
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online