Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 16.05.2011.
05:29
Glas Srpske, Vestionline A

Glavni tužilac BiH: Pritiskaju me i prate

Glavni tužilac BiH Milorad Barašin izjavio je da su žestoki napadi na njega u pojedinim federalnim medijima pokušaji da neko pritiskom upravlja njegovim postupcima, ali da je mnogo važniji odgovor na pitanje ko ga poslednjih godinu i po prati, kako i na koji način, ko ga fotografiše, po čijem zadatku i za čiji račun.

Milorad Barašin
 

Barašin u intervjuu "Glasu Srpske" tvrdi da je pod velikim pritiskom da podnese ostavku.


"Kad dođe vreme reći ću sve. Sada sam veoma uznemiren kao čovek. Pritisak na mene vrše da bih se bavio sobom, a ne svojim poslom", rekao je Barašin.


Nema više dupliranja predmeta

Glavni tužilac BiH je kazao da će potpisati sporazum sa Srbijom i da to znači jedan ogroman korak napred.


"Pojavljivali su se ogromni problemi sa dupliranjem predmeta i sa paralelnim istragama. Svi mi u regionu treba da shvatimo da istina mora da dođe na površinu, da se iznesu činjenice i dokazi i da se procesuiraju svi oni koji su činili ratne zločine. Bez obzira na to koje je ko nacionalnosti, takav mora da odgovara", istakao je on.


Barašin je dodao da više neće biti dupliranja istraga, jer će "postojati sporazum, ne samo ovaj, nego i dogovor pred međunarodnim predstavnicima koji su bili i prisutni kad je pregovarano na koji način će se okončati predmeti koji su sporni".


Slučaj "Dobrovoljačka"

Što se tiče predmeta Dobrovoljačke, Barašin je rekao da bi taj predmet i sve što je u vezi sa njim trebalo da se ustupi Tužilaštvu BiH.


"Opsežna istraga je u toku, rade je četiri tužioca. Međunarodni tužilac u tom predmetu Džud Romano radi maksimalno aktivno na njemu", rekao je Barašin i dodao da nije tačno da Romano napušta Tužilaštvo.


"Mislimo da ćemo uspeti u zakazanom roku da donesemo konačnu tužilačku odluku u tom predmetu (Dobrovoljačka)", rekao je Barašin i dodao da su aktivni predmeti i "Atif Dudaković", "Sefer Halilović", "Hercegovina" i da će istrage biti okončane u ovoj godini.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 16.05.2011. 11:18
mora da si otkaza poslusnost
Ponedeljak 16.05.2011. 15:28
Da, I?... Ako ja kao pravni laik znam da se kriminalci uvijek rjesavaju nezgodnih svjedoka kad ti svjedoci za njih obave najprljaviji posao, to je sad pa kao "iznenadjenje" za "glavnog tuzioca"...I jos se zalis onima na ciju stetu si sve to radio....Stvarno ljigavo....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online