Ponedeljak 27. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 23.11.2018.
14:18
Vestionline A

Nektar obeležio dvadeset uspešnih godina

Kompanija "Nektar" obeležila je dvadeset godina postojanja predstavljanjem "Analize ekonomskog uticaja Nektar Grupe u Srbiji u periodu od 1998 - 2018", na skupu u Privrednoj komori Srbije.

Lična arhiva
Dragan Lončar, Mihailo Janković, Marko Čadež i Senad Mahmutović

Učesnicima skupa obratili su se Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, Branislav Nedimović ministar poljoprivrede Srbije, Mihailo Janković izvršni direktor kompanije Nektar, Miljan Ždrale EBRD, profesor Dragan Lončar i Sonja Šmuc iz Gospodarske zbornica Slovenije.

Slobodan Radun, osnivač kompanije Nectar je zbog zdravstvenih problema bio sprečen da prisustvuje skupu ali se prisutnima obratio video porukom. 

Svečanosti su prisustvovali i predstavnici Vlade Republike Srbije, EBRD, Gospodarske zbornice Slovenije, poslovni partneri, dobavljači, kupci, predstavnici lokalnih samouprava Bačke Palanke, Bujanovca i Vladičinog Hana, predstavnici medija i uvažene kolege privrednici.

- Kompanija "Nektar" je za dvadeset godina poslovanja ostvarila više od milijardu evra bruto dodate vrednosti, što je oko tri odsto BDP Srbije u 2017. godini - istakao je Mihailo Janković, direktor kompanije Nektar. 

Janković kaže da je ta kompanija lider u proizvodnji voćnih sokova u regionu koja trenutno zapošljava više od 1.300 radnika, a da direktno ili indirektno sarađuje sa više od 10.000 farmera.

- Prošle godine konsolidovani prihod Nektara dostigli su 107 miliona evra - podvukao je Janković i dodao da izvoz čini skoro 30 odsto proizvodnje.

Predsednik PKS Marko Čadež istakao je da su porodica Radun i njihova kompanija dokaz da i Srbija ima najbolje primere za udžbenike porodičnog biznisa.

- Nektar je primer kako preduzetni, vredni i smeli ljudi, inovativni i otvoreni za znanje i inovacije drugih, mogu da savladaju i najveće izazove sa kojima se porodični biznis suočava, da prepoznaju i iskoriste poslovne prilike i na domaćem i na međunarodnom tržištu i da od dobrih ideja i male firme izgrade veliku kompaniju - regionalnog lidera u svojoj oblasti - rekao je Čadež.

Kaže da se PKS trudi da poslovanje Nektara i svih drugih srpskih kompanija učini lakši, jer je, navodi, za budućnost naše ekonomije najvažnije da imamo poslovne ljude i kompanije sa strateškim idejama.

- Pred vama je mnogo uspeha u Srbiji, regionu i svetu. Čini mi se da je Nektar tek na početku, s obzirom na viziju koju ima već 20 godina i vi ste zadali domaći zadatak mnogim kompanijama - naglasio je Čadež.

Nektar je, lider i na tržištu regiona u sokovima sa 22 odsto učešća. U svom sistemu ima šest proizvodnih lokacija - tri u Srbiji, dve u Sloveniji i jednu u Makedoniji.

Kompanija je iznela i svoju viziju do 2038. godine koju želi da dočeka sa 500 miliona evra prihoda, i da tada ne bude samo lider u regionu već i važni globalni učesnik na tržištu zdrave hrane.

- Ukoliko se ostvare vizionarski planovi Nektara do 2038. godine, kompanija će realizovati preko pet milijardi evra bruto dodate vrednosti koja će ostati u Srbiji - rekao je profesor Lončar.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online