Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 22.01.2016.
15:27
Vestionline A

Jačaju veze srpskih i nemačkih kompanija

Privredne komore Srbije i Frankfurta, uz podršku poslovne zajednice, organizovaće u martu, u ekonomskom centru pokrajine Hesen, nemačko-srpski poslovni forum, koji će okupiti predstavnike kompanija iz više sektora privrede.

Vesti
Nemci izrazili spremnost da nastave sa podrškom održivom razvoju i rastu srpske ekonomije

- Ekonomski forum "Hesen - Srbija" u Frankfurtu biće dobra prilika da se, vodećim kompanijama Hesena, predstavi ekonomski potencijal Srbije, uslovi poslovanja i investiranja. Ujedno, to je i velika šansa za srpske firme da se povežu sa nemačkim kompanijama i razmotre mogućnosti poslovne saradnje, kroz investicije, konkretne kooperacije i uključivanje u njihov lanac dobavljača - rekao je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije nakon dogovora u Privrednoj komori Frankfurta, gde je razgovarao sa Jirgenom Racingerom (Juergen Ratzinger), direktorom Centra za ekonomske odnose sa inostranstvom frankfurtske privredne komore.

O učešću na Poslovnom forumu predstavnika nemačkih finansijskih institucija, predsednik Čadež je razgovarao sa Peterom Tilsom (Peter Tils), izvršnim direktorom Dojče banke za Centralnu i Istočnu Evropu i Kristofom Frajtagom (Christof Frytag), predsednikom Upravnog odbora ProCredit Bank Frankfurt.

Zajedno Srbija i Kosovo

Predsednik PKS, sastao se i sa Olafom Holcgrefeom (Olaf Holzgrefe), šefom sektora za odnose sa inostranstvom, iz nemačkog Udruženja za nabavku i logistiku (BME) koje okuplja 9.000 firmi sa kojim je razmotrio mogućnosti granskog povezivanja članova te asocijacije i kompanija iz Srbije, u cilju pronalaženja novih dobavljača.

Današnji razgovori u Frankfurtu, deo su konkretizacije dogovora postignutih u četvrtak u Berlinu, gde je Čadež o daljim koracima u realizaciji bilateralnih i regionalnih inicijativa razgovarao, na odvojenim sastancima, u kabinetu nemačke kancelarke Angele Merkel, zatim u Ministarstvu spoljnih poslova, Ministarstvu za privredu i energetiku i Ministarstvu za privrednu saradnju i razvoj, kao i Udruženju industrijskih i trgovinskih komora Nemačke. Nemačke institucije i poslovna zajednica, tokom dvodnevne posete predsednika PKS Nemačkoj iskazale su veliku spremnost da nastave sa podrškom održivom razvoju i rastu srpske ekonomije, kao i inicijativama za jače infrastrukturno i poslovno povezivanje Zapadnog Balkana.

Sa predsednikom Čadežom u poseti Berlinu bio je i Safet Grdžaliju, predsednik Privredne komore Kosova. Sagovornici predsednika komora visoko su ocenili dosadašnje rezultate u saradnji privrednih komora Srbije i Kosova. Generalni direktor Udruženja nemačkih industrijskih i trgovinskih komora Martin Vansleben posebne pohvale uputio je Privrednoj komori Srbije za napredak u reformi komorskog sistema.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online