Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 20.01.2016.
20:13
Vestionline A

Vučić: Bili ste Evropljani dok ste uzimali pare iz fondova

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Davosu da zatvarnje granica za migrante nije najbolje rešenje i da evropska migrtorna politika zahteva promene.

Tanjug
Vučić kritikuje nove članice EU

- Narod u Srbiji pokazao je veliku solidarnost, kod nas nije bilo problema, suzavca... Srbija je navikla na izbegličke kolone, poslednjih 100 godina prolaze ili dolaze u Srbiju. Ja sam dete izbeglice iz Bosne, danas sam premijer - istakao je Vučić.

On je na forumu "Od migracija do integracija" naglasio da se danas u Evropi donose nove odluke i da Austrija, Nemačka, Makedonija zatvaraju granice polako, prenose beogradski mediji. 

- Nisam siguran da je to najbolji način. Evropska migratorna politika zahteva promene. Još ne vidimo jasno evropsko rešenje", naglasio je Vučić i dodao da su se neke zemlje, članice EU ponašale kao članice samo dok je trebalo da dobiju novac iz evropskih fondova, a kada je dosao trenutak da svi zajedno nađu evropsko rešenje, nisu se baš pokazale.

Vučić je naveo i da je Srbija samo zemlja na migrantskoj ruti ka Evropi, a da su njihove konačne destinacije Nemačka, Austrija, skandinavske zemlje... 

Evropa nesposobna da nađe rešenje

Švedski premijer Stefan Loven istakao je na forumu da se Evropa nalazi u veoma ozbiljnoj situaciji i da nije bila u stanju da nađe rešenje za migrantsku krizu. 

- Mi pre svega moramo da se pobrinemo da oni više ne beže iz svojih zemalja, a ako već dođu do Evrope, onda svih 28 zemalja mora zajedno da radi kako bi im pomogli. To se, na žalost, nije desilo i to je opasno. Treba nam novi sistem - zaključio je Loven.

Potpredsednik nemačke vlade Zigmar Gabrijel istakao je da Evropa neće doći do rešenja u kome će moći ravnomerno da rasporedi migrante zato što zemlje članice nisu spremne. 

- Moramo investirati u zemlje oko Sirije, u izbegličke kampove u tim zemljama jer nije bilo velike želje prošle godine da krenu ka Evropi, sve dok međunarodne organizacije nisu smanjile dotok novca. Zato moramo više investirati u poboljšanje uslova života u izbegličkim kampovima oko Sirije - naglasio je Gabrijel.

POVEZANE VESTI

Sreda 20.01.2016. 20:57
Ja sam dete izbeglice iz Bosne, danas sam premijer - istakao je Vučić. To je tacno, samo sto si danas i izda-jica ne samo premijer.
Sreda 20.01.2016. 21:19
A sta si ti onda cim prodajes Srbiju stranim "investitorima"? Narod bi sam gradio da nije vas parazita sa parama! I o kojim evropljanima i parama serres ovde? Pa sve je besplatno dato od Boga! A tvoj bog trazi naplatu! Ne znam samo cega, kada nema nista osim para!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online