Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 19.12.2013.
17:33
Beta A

Telenor preuzima KBC Banku

Kompanija Telenor Srbija objavila je danas završetak procesa kupovine i zvanično preuzimanje KBC banke, koja je prethodno bila deo belgijske KBC grupe.

Ovo označava ispunjenje ugovora, potpisanog 29. aprila 2013, kojim je kompanija Telenor Srbija preuzela 100 odsto akcija u KBC banci, dok je Societe Generale banka preuzela portfolio klijenata koji obuhvata fizička lica, preduzetnike, mala i srednja preduzeća.

Foto: Ilustracija

Kompanija Telenor Srbija je prethodno od Narodne banke Srbije i Komisije za zaštitu konkurentnosti dobila sva neophodna zakonska odobrenja u vezi sa preuzimanjem. Telenor veruje da će uvođenjem mobilnih finansijskih servisa građanima Srbije omogućiti korišćenje najnovijih bankarskih usluga, i želi da stvori banku za fizička lica, sa jasnom usmerenošću na transakcije.

"Ovo je važna prekretnica za nas u Telenoru, jer smo sada i zvanično postali novi vlasnici KBC Banke. Ambicija nam je da postanemo prvi izbor korsnika mobilnih i onlajn bankarskih usluga u Srbiji. Ponudićemo najnovije, inovativne bankarske usluge koje će biti lake za korišćenje, a od kojih će najviše koristi imati građani Srbije", kaže Uve Fredhajm, generalni direktor Telenora u Srbiji.


Direktor nove Telenor Banke biće Martin Navratil, koji je prethodno obavljao funkciju direktora finansijskih usluga u Telenoru u Srbiji.

"U periodu koji je pred nama bićemo fokusirani na izgradnju organizacije. U početku, planiramo da imamo oko 100 zaposlenih, koji će raditi na razvoju novih proizvoda i usluga. Kada otvorimo Telenor Banku, ponudićemo klijentima inovativno iskustvo kroz 24 časa dnevno dostupne i jednostavne za korišćenje bankarske proizvode i usluge",
kaže Martin Navratil.

Telenor Banka će zvanično početi sa radom 2014. godine. Telenor Srbija je deo Telenor grupe, jednog od najvećih mobilnih operatora u svetu. Telenor grupa ima 160 miliona korisnika na 12 tržišta u Skandinaviji (Norveška, Švedska i Danska), centralnoj i istočnoj Evropi (Mađarska, Srbija i Crna Gora), Aziji (Tajland, Malezija, Bangladeš, Pakistan i Indija), a nedavno je dobila i licencu za rad u Mjanmaru.

Telenor je došao na tržište Srbije 2006, i kupovinom kompanije Mobi63 postao najveći pojedinačni investitor u Srbiji, sa početnim ulaganjem od 1,53 milijarde evra. Sa 3,2 miliona korisnika, Telenor Srbija pomaže ljudima da budu povezani lako i na predvidiv način.

Telenor Srbija ima 120 prodavnica u 85 gradova i 1150 zaposlenih, dok Pametna mreža pokriva 80 odsto stanovništva. Telenor Srbija je 2010. dobio licencu za pružanje usluga fiksne telefonije kako bi u budućnosti mogao da ponudi konvergentne usluge korisnicima u Srbiji. Tokom 2013, Telenor Srbija je preuzeo 100 odsto akcija KBC Banke i obavezao se da će stanovnicima Srbije pružiti inovativne mobilne finansijske usluge (www.telenor.rs).

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online