Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 03.01.2013.
16:51
Beta A

"Srbiji trebaju traktori: Izgradićemo novu fabriku"

Ministar finasija i privrede Srbije Mlađan Dinkić izjavio je da država blizu donošenja odluke da izgradi potuno novu fabriku poljoprivrednih mašina.

"Ali ne trebaju nam stari modeli koje danas proizvode IMT i IMR"

"Srbiji trebaju traktori. Ali nam ne trebaju stari modeli koje danas proizvode IMT i IMR, firme koje su opterećene dugovima i koje imaju staru opremu", rekao je ministar novinarima prilikom posete zemunskoj fabrici "Stan tehnolodzis" u koju se dovezao "fijatom 500L", proizvedenim u Kragujevcu.

Dinkić je precizirao da se rade projekti izgradnje nove fabrike poljoprivrednih mašina u koji bi bili probačeni radnici IMT i IMR i oprema koja se moze upotrebiti, ali bi, kako je istakao, veći deo nove fabrike činila nova oprema.

"Ta fabrika ne bi proizvodila samo traktore, već i kombajne koje je nekada radio Zmaj, kao i druge, priključne poljoprivredne mašine", rekao je ministar i istako da bi se prozvodili traktori i mašine u segmentu koje tržište trazi, tako da bi, novi IMT traktor imao motor američke firme "Džon Dir" i bio bi jedan od najsavtremenijih na
tržištu.

"Ideja je da pokušamo da se ti traktori ne prodaju samo u Srbiji i regionu, nego da se izvoze i u čitav svet. Krenuće se prvo sa kapacitetom koji neće biti previše ambiciozan, a ako tržiste potvrdi našu ideju, onda ćemo to širiti", rekao je ministar i dodao da je ideja da se vidi koje fabrike koje su nekada bile giganti, a onda propale, imaju tržište i da država u njih investira i kupi novu opremu kako bi bile konkurentnije i mogle da zapošljavaju bez subvencija države.

"U Srbiji u resturukturanju ima 175 preduzeća i ako bi se njima bavili na isti način kao do sada, za godinu i po sva bi otišla u stečaj. To nam nije cilj", rekao je ministar finasija i privrede Mlađan Dinkić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 03.01.2013. 18:06
Dinkic se nameracio na zemljiste koje poseduju stare fabrike traktora .
Četvrtak 03.01.2013. 19:17
Ako Dinkić bude rekao da nam trebaju vasionski brodovi, oni će se sigurno praviti sve dok se on ne bude dovoljno naćorisao u istoj transakciji. A ono što nam treba a to je hrana koju možemo i da jedemo i da izvozimo on deli Arapima po Bliskom istoku a narod em gladuje em praznih dzepova. Strvinar.
Četvrtak 03.01.2013. 18:24
Osim sto se nameracio na gradjevinsko zemljiste IMT, i da tu mazne neku lovu, hoce da mazne i na uvozu john deere motora. Nije mu palo na pamet da kaze da razvijemo svoj novi savremen motor, kao da smo mentoli, nego da uvezemo. Samo da uvozimo i da stvaramo deficit. On je vojnik novog svetskog poretka, koji unistava proizvodne pogone u zemljama kao sto je Srbija i nudi svoje proizvode. Em te unistava i na taj nacin kolonizuje, em razvija i zaradjuje na svojoj proizvodnji.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online