Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 15.11.2012.
21:12
rts rs A

"Gorenje" i srpska firma

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao da će "Gorenje" delom postati srpska firma što će joj omogućiti da koristi bescarinski režim sa Ruskom federacijom. Srbija će pružiti sve neophodno uslove da olakša poslovne aranžmane slovenačke kompanije, istakao Dačić.

Predstavništvo Gorenja u Beogradu
 

"Želim da napomenem da mi ovde ne razgovaramo o tome da se zatvore fabrike u Sloveniji i proizvodnja preseli u Srbiju, već naportiv, naša tema je kako da to bude dodatni profit i dodatno zapošljavanje. Konačno, Gorenje će delom biti i srpska firma što će joj omogućiti da koristi bescarinski režim s Ruskom federacijom", naveo je Dačić.

Prema Dačićevim rečima Srbija će pružiti sve neophodno uslove da olakša poslovne aranžmane slovenačke kompanije.

Nakon obilaska pogona kompanije u Velenju, Dačić je rekao da očekuje da "Gorenje" u Srbiji uspešno posluje kao i do sada, na sve tri lokacije, da će Srbija maksimalno, podsticajnim merama i ekonomskom politikom, stvoriti uslove za stabilnu proizvodnju, što će, dodao je, stvoriti dobar profit i nova radna mesta.

Izrazivši zadovoljstvo što je srpski premijer u "Gorenju" prvi čovek te kompanije Franjo Bobinac rekao je da je njegova firma najveći slovenački industrijski proizvođač i najveći izvoznik, ali da ne želi samo da proizvodi, već da sledi moderne trendove, a to podrazumeva nove tehnologije, za šta, naveo je, postoje uslovi upravo u Srbiji.

"Srbija je za nas najpovoljnija proizvodna lokacija i danas, a tako će biti i ubuduće. Slažem se da razvoj proizvodnje u Srbiji ne znači zatvaranje fabrika u Sloveniji, naprotiv, svako radno mesto u Srbiji znači više posla i u Sloveniji", rekao je Bobinac.

On je naveo i da Gorenje izuzetno dobro primljeno na srpskom tržištu, a srpske su vlasti, dodao je, "učinile sve da imamo dobre uslove za poslovanje".

"Gorenje" zapošljava 11.000 radnika, u Srbiji 1.300, izvozi 90 odsto proizvodnje uglavnom u Evropu i Rusiju na ukupno 90 tržišta.

Dačić je tokom posete Sloveniji posetio i srpsku firmu "Komtrejd" koja je 2008. godine, kao prva kompanija iz Srbije, napravila ozbiljnu investiciju u Sloveniji.

U novom "Komtrejd" centru u Ljubljani nalazi se najveći "Cloud" centar u regionu, što kompaniji daje povoljne uslove da pruža softverske usluge klijentima sa svih kontinenata.

To je ujedno i kompanija koja je najveći izvoznik softvera na slovenačkom tržištu s dosadašnjim izvozom većim od pola milijarde dolara.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 15.11.2012. 22:07
"Prema Dačićevim rečima Srbija će pružiti sve neophodno uslove da olakša poslovne aranžmane slovenačke kompanije". Докле више ? А они ће опет да руше што су Срби стварали. Зашто се не реактивира ЕИ - Ниш ? То је наше и ту треба учинити све да се олакшају пословни аранжмани. Шта ме брига за Словенце, И ко стоји иза тог Комтрејда, наводно је српски. Поштеди нас Дачићу такве политике. Да ли је могуће да ови наши још нису баш ништа схватили и научили из прошлости. Какви дебелокошци!
Četvrtak 15.11.2012. 22:50
Познавајући помало историју, словеначку подлост и српску интелигенцију величине собне температуре, вероватно ћемо за "српски" део Горења словенцима да испаћујемо 2-3 милиона евра годишње а они ће поред тога и да се омрсе од споразума између Русије и Србије... Успут, свакако је познато да се Ивици не гаде коферчићи.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online