Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 12.12.2011.
19:31
Beta A

Izvesna nova ulaganja u Srbiju?

Trenutno se pregovara sa još nekim značajnim kompanijama koje bi mogle da ulažu u Srbiji, kaže predsednik Srbije Boris Tadić i dodaje da ne želi unapred da govori o kojim kompanijama je reč.

On je kazao da dolazak kompanija poput Fijata ili Boša predstavlja snažan signal nekim drugim velikim svetskim proizvođačima, kao što su na primer japanski prozivođači, da je Srbija sigurno mesto za ulaganje, zemlja u kojoj postoji obučena radna snaga i u kojoj se isplati proizvoditi i poslovati.

Veruje da će u narednih nekoliko dana uspeti da zatvori sporazume sa još nekim značajnim kompanijama: Boris Tadić
 

"Verujem da ću u narednih nekoliko dana uspeti da zatvorim sporazume sa još nekim značajnim kompanijama", kazao je Tadić i naveo da je dovođenje investitora dug proces koji ima svoje faze a da je jedna od njih kreiranje stabilnog političkog ambijenta, i dodao da svaka destabilizacija odbija investitore.

Tadić je istakao da nema razvoja Srbije bez nastavka procesa evropskih integracija.

"Nijedan strani investitor ne želi da dolazi u neku zemlju koja pravi eksperiment, nego u zemlju koja ima usaglašen pravni poredak sa EU, gde su već plasirali svoj kapital i otvarali radna mesta u protekle dve decenije", kazao je Tadić.

On je naveo da Srbija treba da ispravi greške iz prošlosti i u domenu privatizacije i u domenu tehnološkog razvoja i kreiranju strategije razvoja Srbije.

"Od presudne je važnosti da kreiramo jedan racionalan sistem: da izvršimo racionalizaciju države i smanjimo troškove, što će biti bolan proces, ali će omogućiti da smanjimo državni deficit i taj oslobođeni novac plasiramo u infrastrukturni razvoj", kazao je Tadić.

Nije se odustalo od ulaganja u infrastrukturu

Tadić je kazao da se nije odustalo od ulaganja u infrastrukturu i da je veoma blizu zatvaranje finansijske konstrukcija za gradnju puta prema centralnoj Srbiji.

"To je bila naša strateška namera, da konačno Ibarsku magistralu stavimo u istoriju, da ljudi ne ginu na njoj već da bude saobraćajnica drugog reda, a da pravac prema prema Čačku, Užicu, Višegradu i s druge strane od Požege prema Arilju, Ivanjici, prema Raškoj, odnosno Sandžaku povezuje auto-put", naveo je Tadić. Bez toga, dodao je, nema razvoja Srbije niti mogućnosti da se pokrene
privreda u tom delu zemlje.

"Taj kraj centralne i zapadne Srbije je preduzetnički, ali to ne može da se razvija bez infrastrukture, i trajno bi zaostajao za Vojvodinom, gde već imamo značajne investicije", naveo je predsednik Srbije i naveo da će u Srbiji morati da se uvedu konkursi za radna mesta menadžera u državnim kompanijama.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 12.12.2011. 19:45
Ходник ... све сијалице попаљене... сва врата затворена, осим једних... намерно или ...? - Шефе ... и шта ћете сад? - Како шта ћу Даро? Па настављам тамо где сам стао... - Паааа шефеее... а гдесте стали? - Даро, мој први и једини циљ је да будем број један!! - Али шефеее ... то ми није јасно, да будете број један. Како то? - Лепо Даро да наставим овим темпом и заузмем позицију која ми припада... - Али, па зар веће немате ту позицију? - Имам Даро, само бих је ја учврстио... - Па шефе како се прича, требали би да учврстите то јаче мало...него коју позицију хоћете да заузмете? - Број један У ЛАГАЊУ Србије!!
Ponedeljak 12.12.2011. 19:42
predizborna obecanja.kule i gradovi...ma sve moze
Ponedeljak 12.12.2011. 20:04
poooomoc ponovo vidim njega
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online