Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 30.03.2011.
14:51
Beta A

Dinkić: Poništiti tender za Telekom

Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić ocenio je danas da je tender za prodaju Telekoma Srbija loše vođen i da je zbog toga potrebno da se poništi.

A ko je raspisao tender za prodaju Telekoma Srbija?


 

Dinkić je na konferenciji za novinare rekao da je činjenica da se na tender javila samo jedna kompanija dovoljan pokazatelj da ceo postupak prodaje Telekoma loše vođen.


Ponudu za kupovinu 51 odsto Telekoma Srbije dao je samo Telekom Austrija koji je ponudio cenu od 950 miliona evra i 450 miliona evra za investicije, iako je Vlada utvrdila da je minimalna cena za preuzimanje većinskog vlasništva u Telekomu 1,4 milijarde evra.


Posle ocene ponude Vlada je Telekomu Austrija uputila poziv da u roku od 15 dana poboljša ponudu.


Dinkić je ocenio da Telekom Srbija ne treba prodavati pod uslovima koje je ponudio austrijski Telekom, odnosno ispod cene koja je manja od one koju je utvrdila Vlada Srbije.


Vlada Srbije, prema njegovim rečima, nije smela da sebe dovede u situaciju da se javi samo jedan ponuđač.


Dinkić je podsetio da je prodaja bivšeg Mobtela bila mnogo uspešnija jer je ta kompanija vredela manje od Telekoma a prodata je za mnogo više novca, na aukciji na kojoj su se nadmetale veliki inostrani mobilni operateri.

DSS: Prodaja Telekoma po principu "daj šta daš"

 

Vlada Srbije prodaje Telekom Srbije po principu "daj šta daš", što pokazuje da su joj očajnički potrebne pare", ocenio je potpredsednik DSS Nenad Popović.

 

"U kakvom se očaju nalazi Vlada najbolje pokazuje odluka da se Telekomu Austrija ostavi rok od 15 dana da poboljša postojeću ponudu za kupovinu Telekoma Srbije, umesto da se njihova niska ponuda odbije", naveo je Popović u saopštenju dostavljenom medijima.

 

Na tenderu za prodaju 51 odsto Telekoma Srbija ponudu je dostavio samo austrijski Telekom koji je ponudio cenu od 950 miliona evra i 450 miliona evra za investicije, iako je Vlada Srbije utvrdila da je minimalna cena za preuzimanje većinskog udela u Telekomu 1,4 milijarde evra.

 

Popović je podsetio da je pre sedam dana ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković ocenio da je ponudu Telekoma Austrije "uvredljiva", a premijer Mirko Cvetković izjavio da Vlada neće prodati Telekom za manje od 1,4 milijarde evra.

 

"Sada je jasno da su vlastima očajnički potrebne pare za predstojeće izbore i da će Telekom prodati po principu - daj šta daš", istakao je Popović.

POVEZANE VESTI

Sreda 15.06.2011. 20:26
cuti, budalo, bre.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online