Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 22.09.2018.
19:39
Sponzorisani tekst A

Kako najlakše objaviti knjigu u Srbiji

Ako ste ikada nešto napisali sigurno ste se zapitali kako najlakše objaviti knjigu u Srbiji. To je pitanje koje mori mnoge autore, a pre svega potencijalne autore koji imaju spreman rukopis ali jednostavno nisu sigurni koja im je opcija za izdavanje najpovoljnija. Kada govorimo o povoljnosti ponude, tu se najčešće misli na finansijski momenat.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako najlakše objaviti knjigu u Srbiji? Jednostavno, tradicionalno štampanje knjiga je suviše skupo za nekoga ko tek započinje svoju spisateljsku karijeru. Takođe, ako nemate jaku podršku ozbiljne izdavačke kuće, vaše delo će teško pronalaziti put do knjižara, a samim tim i do potencijalnih kupaca, odnosno čitalaca. Kada govorimo o tome mislimo naravno na sasvim logičnu i ekonomski opravdanu činjenicu da sva najbolja prodajna mesta u knjižarama širom Srbije i regiona dobijaju već etablirani autori. Zato e knjige mogu biti pravo rešenje.

Inspiracija je u nama

Veliki broj vas koji čitate ovo je makar nekada u životu nešto napisala. Bilo da je to neka poema, kratka priča ili ozbiljan rukopis od više stotina strana, taj spisateljski potencijal postoji u vama. Na vama je prvo da ga otkrijete što nije nimalo lako. Činjenica je da smo najkreativniji u ranoj mladosti. Deca su u ranom detinjstvu najpovezanija sa tom unutrašnjom kreativnošću koja ih vodi. Kako odrastamo ona postaje sve slabija i udaljenija. Jedino najbolji pisci, odnosno umetnici u globalu, uspevaju uspešno da ponovo dođu do te nepresušne onozemaljske energije. Ta inspiracija je nešto neponovljivo što nas uzdiše do visina. Čovek kao umetnik više nije običan čovek od krvi i mesa, već biće koji svakim svojim potezom ili idejom stvara nešto novo. Nešto novo i neponovljivo. On tada više nije čovek, on je stvaralac.

Izdati knjigu u Srbiji. Kako?

Nakon što ste napisali i mukotrpno proveravali i eliminisali sve greške i nedoslednosti, sledi logično pitanje - kako izdati knjigu u Srbiji? Već smo naučili da štampanje knjiga nije nimalo isplativo za autore koji su na početku svoje karijere, ili one koji jednostavno žele da podele svoja pisanija sa svetom. Zato su e knjige odlična opcija za njih jer nude kako nisku cenu proizvodnje, tako i velike mogućnosti za plasman i prodaju.

Kako do e knjige?

Doći do e knjige, odnosno objaviti svoju e knjigu nije bilo nikada lakše. Naime, uz pomoć izdavača pod imenom Digitalne knjige koji se bavi objavljivanjem e knjiga već više od deceniju, novi autori dobijaju mogućnost koja im do sada nije bila na raspolaganju. Sada je moguće izdati knjigu u Srbiji za samo 99 evra! Zvuči neverovatno? E pa prilično je realno i moguće. A u tu cenu pored same konverzije knjige u digitalni format i distribuciju na najveće online markete Google Play i iTunes, dobićete i uredničko čitanje ako vaša knjiga nije prethodno lekturisana, kao i mesečne finansijske izveštaje kako biste do detalja mogli da pratite ko kupuje vaša dela, odnosno ko vam je publika.

Plus dodajte na to da e knjige postaju sve popularnije iz godine u godinu i shvatićete da je ovo više nego dobra ponuda. Zato nema razloga za čekanjem, već rukopis u ruke i pravac na objavljivanje!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online