Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 22.12.2017.
16:17
Vesti A

Čitajte na "Vesti" Digital: Ogromne razmere vršnjačkog nasilja u Srbiji

Većina učenika u osnovnim i srednjim školama bar jednom je bila izložena nekom obliku nasilja. Svakodnevno nas šokiraju vesti o novim slučajevima brutalnosti srpske dece. Prema istraživanjima, najzastupljeniji oblici maltretiranja su verbalno ponižavanje, spletkarenje, širenje laži, pretnje i zastrašivanje.

Vesti
Deca nekada nemaju granicu

Snimci iz školskih učionica, toaleta i dvorišta na kojima vidimo kako se đaci iživljavaju nad svojim vršnjacima, kako verbalno, tako i fizički, nisu nikakva novost.
 
Poslednji slučaj iz osnovne škole "Milinko Kušić" u Ivanjici u kome su učenici osmog razreda u školskom toaletu skidali pantalone učenicima prvog razreda prenerazili su srpsku javnost. Šokantne vesti nižu se iz meseca iz mesec, ali - nema reakcije. Svojom pasivnošću škole, roditelji, ministarstva, priipadnici pravosuđa, kao da daju podstrek epidemiji iživljavanja.
 
Iako do javnosti najčešće dolaze slučajevi koji kulminiraju fizičkim nasiljem, najveći broj žrtava trpi emotivnu torturu. Ruganje, ismevanje, nazivanje pogrdnim imenima, ogovaranje, pretnje i sajber maltretiranje putem društvenih mreža i SMS poruka takođe predstavlja vršnjačko nasilje.

Ministar prosvete Mladen Šarčević napomenuo je da se u Srbiji godišnje evidentira oko 75 slučajeva vršnjačkog nasilja u školama što je, kako je naveo, svrstava među zemlje sa najnižom stopom prijavljenih slučajeva u svetu. Istakao je da se veliki broj incidenata - ne prijavljuje.

Alarmantni porast vršnjačkog nasilja glavna je tema vikend izdanja "Vesti" koji će se u subotu ujutro naći u prodaji na tri kontinenta.

Ali, ako preuzmete aplikaciju za Vesti Digital, već večeras možete da nas listate na ekranima svojih uređaja i da saznate i:

 - da li je izvršena novogodišnja pljačka Beograda: JAHANJE NA GRBAČI GRAĐANA
 
 - kako su Amerikanci okusili gorčinu poraza: I SRBI STALI NA PUT SILI

 - borba mladih za kvadrate: MOŽE DA POMOGNE I SESTRA IZ BEČA

 - mošti Jelene Savojske najzad vraćeni u Italiju: SVETICA SA KRUNOM

 - šta nam je pričao Božidar Maljković: NOVAK I "VESTI" OSVOJILI SVET

Vesti Digital Vam donose brojne zanimljive teme, uz jednostavno preuzimanje aplikacije: 

 za apple: https://appsto.re/de/XSioib.i

za android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.publiss.client.p999R6wI!

Vesti Digital - vaše besplatno uzbudljivo putovanje!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online