Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 15.06.2017.
06:10
Ž. Marković - Vesti A

Maturanti u Cirihu svedočanstva dobili uz himnu

U Generalnom konzulatu Srbije u Cirihu maturantima su đačke knjižice, svedočanstva o završenom osmom razredu i knjige podelili učitelji dr Miško Jovanović, Milica Marković, Gordana Nikolić, Jelena Todorović-Lazić, Romana Radović, Ivana Petković, Ljubomir Koraćević i drugi. A maturanti su došli iz srpskih dopunskih škola iz Vintertura, Horgena, Sura, Araua, Opfikona, Ciriha, Gosaua, Roršaha, Šafhauzena, Dietikona, Ustera, Afoltern am Albisa, Jone, Vecikona, Efretikona, Lucerna i drugih gradova. Svečanost je počela himnom "Bože pravde" koju je izvela operska pevačica Danijela Bijelica uz pratnju harmonikaša Zdravka Vasilevskog, a potom je generalni konzul Zoran Jeremić pozdravio učenike, njihove roditelje i nastavnike.

Ž. Marković
Događaj za pamćenje: Učiteljica Tatijana Hadžić Jovović sa decom iz kantona Argau

- Mogu samo da zahvalim svima, pre svega nastavnicima koji se stvarno trude da organizuju, bore se za prostorije, čak i kad ih država nedovoljno prati, a njihov entuzijazam daje i nama svima nade. Posebno zahvaljujem roditeljima, veliki je to posao i svi znamo šta to znači voditi decu do škole, imati istrajnosti, ali na toj istrajnosti će vam ova deca jednog dana biti zahvalna. A najveća zahvalnost je naravno deci koja rade, koja se trude, idu na časove i pokušavaju da nauče ko su, odakle su i da sačuvaju to što imaju. Hvala vam još jednom svima što ste danas došli da podelimo ovaj lep trenutak i nadam se da će iduće godine biti i više dece - istakao je Jeremić.

U Švajcarskoj imamo oko 1.500 učenika, a osmi razred je završilo u svakoj grupi bar po 10 učenika.

- Danas smo se okupili ovde iz više kantona - Cirih, Lucern, Arau, Šafhauzen, St. Galen. Učenici su dobili svedočanstva i po knjigu kao poklon i uspomenu - izjavio je dr Miško Jovanović, predsednik Aktiva nastavnika Dopunske nastave na srpskom jeziku u Švajcarskoj.

Ršum dolazi u goste

Ambasada Republike Srbije u Bernu, u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja i u dogovoru sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, inicirala je akciju "Negujmo srpski jezik". Prvi događaj u Švajcarskoj u okviru ove akcije biće gostovanje čuvenog dečjeg pesnika Ljubivoja Ršumovića, 17. juna u Ambasadi Srbije, od 17 do 19 časova.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 15.06.2017. 23:10
kako smo krenuli naša će se himna svirati i pevati jedino van granica Srbije-jer u Srbiji ponovo na sceni:sve što je srpsko otu,žno i mr,sko
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online