Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 27.04.2017.
08:42
B. Đokić - Vesti A

Nasilje u srpskom džet-setu (4): Petrojka pobegla u Sigurnu kuću

Mučna sudbina pevačice Maje Marijane bio je jedan do prvih slučajeva nasilja u braku poznatih koji je potresao celu Srbiju. O zlostavljanju koje je trpela od svog muža Mladena Šmakića i sama je često otvoreno pričala kako bi upozorila na to druge žene. Bio je to, prema mišljenju mnogih, vrlo hrabar čin, koji se konačno potpuno obelodanio 2013. godine.

Z. K. Munja
Hrabar čin: Maja Marijana

Ni "m" od muškaraca

Pevačica je sada već bivšem mužu sve opraštala i, kako kaže, godinama trpela nasilje. Međutim, kada je pretukao njenog prijatelja, mladog slikara Miloša Ostojića, rešila je da ga ostavi.

- O muškarcima više ne razmišljam, niti me zanimaju. "M" od muškog roda ne želim da vidim pored sebe. Nikad više. Niko mi ne treba, sama ću da se štitim i odlična sam u tome - izjavila je pevačica, pošto je afera "pukla" u javnosti.

Prava veličina zlostavljanja videla se kada je posle jednog maltretiranja otišla u bolnicu. Sa vidnim masnicama i podlivima na licu, Maja Marijana došla je na odeljenje maksilofacijalne hirurgiju u Beogradu, nakon što ju je, kako je tvrdila, nevenčani suprug brutalno pretukao.

Pevačica je ispričala kako se sa suprugom posvađala u kolima "i da joj je on udario šamar". Ekipa Hitne pomoći odvezla je Maju u Urgentni centar. Da je u pitanju više od šamara, bilo je odmah jasno.

- Bila je veoma potresena, uplakana i s modrim podlivima po licu. Strašno je izgledala, lice joj je bilo izobličeno - saznavali su mediji. Nakon pregleda neurohirurga i snimanja glave ustanovljeno je pravo stanje stvari - nagnječenje jagodičnih kostiju i lobanje. Nakon ukazane lekarske pomoći, Maja je otišla pravo u policiju i dala izjavu.

Godinu dana kasnije, 2014, posle svih batinjanja, pevačica je smogla hrabrosti da se razvede od supruga. Razvodu je prethodilo to što je Mladen Šmrakić pretukao njenog dugogodišnjeg prijatelja, mladog slikara Miloša Ostojića, i to na Akademiji likovnih umetnosti na Senjaku, gde se održavala godišnja izložba studenata.

Tijana Vučetić Petrojka

Sličnu sudbinu doživela je i Tijana Vučetić, glumica poznatija kao Petrojka iz serije "Selo gori, a baba se češlja". Pobegla je od muža koji ju je fizički maltretirao tri godine. Ova glumica i učesnica rijalitija Farma je tek posle tri godine, maja 2013. godine, podnela zahtev za razvod braka. Sa nasilnim suprugom, Slobodanom Macurom, ima ćerku. Za medije je ispričala da je prošla kroz pakao i da je s detetom morala da potraži spas u Sigurnoj kući.

Batine i u trudnoći

Skoro svakog dana on ju je pijan tukao, čak i u trudnoći, ali je preko svega prelazila jer ga je volela i nadala se da će biti bolje.

- Nakon mog izlaska s Farme pokrenula sam zahtev za razvod braka. Nemam snage više da trpim fizičko i psihičko nasilje. Ako zbog nekog završite s malim detetom u Sigurnoj kući, taj svakako više nije vredan ni truda ni opraštanja. Kad je pijan dolazio kući, tukao me je i maltretirao. Dobijala sam teške batine. Muž je dolazio u Sigurnu kuću i molio me da mu pružim još jednu šansu, a ja sam pristala u nadi da će nam biti bolje. Vratila sam se kod njega, ali on je nastavio po starom. Tukao me je skoro svakog dana i nedavno smo bile primorane da ga napustimo - izjavila je Vučetićeva.

Istina o najlepšoj "modelsici"

Ivana Stamenković Sindi bila je jedna od najlepših članica ženske muzičke grupe Models. To joj, međutim, nije garantovalo da će joj i bračni život pratiti uspehe u karijeri. Nakon što joj je sud oduzeo ćerku Petru i starateljstvo dodelio njenom bivšem mužu Nikoli Pavloviću, Ivana je otkrila da je tokom braka bila žrtva porodičnog nasilja.
Na osnovu izveštaja sudskog veštaka i fotografija s podlivima na licu, utvrđeno je da je Ivanu bivši muž pretukao 12. februara 2012. godine.
Nikola Pavlović, bivši muž ove "modelsice", proglašen je krivim za nasilje u porodici. Sud u Beogradu ga je osudio na godinu i po dana zatvora - uslovno.
Bivša "modelsica" kaže da je posle pet godina procesa istina konačno izašla na videlo.
- Vreme je bilo da se nešto u društvu promeni i da nasilnici budu adekvatno kažnjeni. Ovo treba da bude primer da se nasilje smanji i da se nasilnici ne mogu izvući - izjavila je Stamenkovićeva. Nakon presude bivšem suprugu, pevačica Ivana Stamenković je izjavila da će tada moći da traži starateljstvo nad ćerkom koje je prethodno imao otac.
- On je sad okarakterisan kao nasilnik i kao takav ne bi bilo dobro da bude staratelj devojčici - navela je tada Sindi.


Burno od prvog dana

Veza Maje Marijane i Mladena Šmakića bila je burna od prvog dana.
- Marijana se u Šmakića zaljubila kao nikada ni u koga. Obožavala ga je, a on je od početka imao i druge žene, iako je voleo Maju. Često su se svađali. Znao je i da je udari u tim situacijama. Ona bi ga ostavljala na dan-dva, onda bi se vraćala i praštala mu - ispričala je Majina drugarica.

SUTRA - Nasilje u srpskom džet-setu (5): Sudbina srpske Rijane

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online