Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 20.08.2016.
03:08
B. Đokić - Vesti A

Osveta crveno-belih moćnika?

Nikoli - Džoniju Mijailoviću, nekadašnjem kapitenu Fudbalskog kluba Crvena zvezda, određen je pritvor u trajanju do 30 dana. Ova vest ne bi imala toliko odjeka, bez obzira na Mijailovićevu biografiju, da kao razlog njegovog hapšenja nije navedena - nelegalna gradnja?!

youtube.com/FK Crvena zvezda
Akva park ili dug jezik: Nikola Mijailović

On je, tvrde nadležni, nezakonito gradio akva-park na beogradskom jezeru Ada Ciganlija. U zemlji u kojoj je većina stambenih i drugih objekata godinama i decenijama građena nelegalno, gde investitori često grade i na tuđem zemljištu, a gde političari i tajkuni prave zgrade, kuće, vikendice u zabranjenim zonama (kao što je Beogradski vodovod na Savskom nasipu), neko da bude uhapšen i pritvoren zbog nelegalne gradnje, zvuči kao naučna fantastika.

Odmah po hapšenju Mijailovića, po društvenim mrežama i medijima pojavila se spekulacija da se radi o osveti moćnika jer je on, dok je bio kapiten crveno-belih, ukazivao na nepravilnosti, bahatost i kriminal u vreme kada je Zvezdan Terzić preuzeo rukovođenje najtrofejnijim srpskim klubom.

- Bez da zalazim u to da li je Mijailović legalno ili ne gradio akva-park, njegovo hapšenje i određivanje jednomesečnog pritvora zbog ovog dela je neuobičajeno - kaže Miroslav Vasić, advokat.

On dodaje da po zakonu može i za nelegalnu gradnju da se odredi pritvor, ali "to svakako nije u skladu sa sudskom praksom proteklih decenija", niti on zna za takav slučaj do sada.

- Možda su tokom prošle nedelje odlučili da promene praksu. Mnogi su mimo zakona gradili kule po Beogradu, a nisu u zatvoru. Izgradili su po 10.000 kvadratnih metara nelegalnog stambenog i poslovnog prostora i niko nije bio u pritvoru, nije ni postupak pokrenut, a kamoli nešto drugo - podseća Vasić za "Vesti".

Njemu nije logično ni to da, kako kaže, neko može da naočigled svih gradi tako veliki objekat bez potrebnih dozvola, a da u tome nije odmah zaustavljen.

- Kako je moguće da neko gradi na Adi, koja je epicentar dešavanja u Beogradu, a da to niko ne zna do sada i da ga puste da nastavi? Nije normalno da se to dešava. Jedino ako nije u pitanju nova praksa srpskog tužilaštva i inspekcijskih službi, da stanu na put nelegalnoj gradnji?! Možda će sada početi da ruše i vikendice izgrađene nelegalno u priobalju Save u Beogradu - pita Vasić.

Pisma optužnice

Džoni Mijailović došao je u žižu javnosti krajem 2014. godine, kada su se pojavila anonimna pisma sa komentarima tadašnjeg stanja u FK Crvena zvezda. Iako se nikada zvanično nije saznalo ko je pisao ta pisma, postoji verovanje da je Mijailović njihov autor. Pisma su puna optužbi za nebrigu prema igračima, malverzacije i uništavanje kluba, i to na račun Zvezdana Terzića i ostalih funkcionera crveno-belih, među kojima su i mnogi iz gradske vlasti Beograda.

Među tim vikendicama su i one koje pripadaju porodici predsednika Tomislava Nikolića.
Mijailović je pre hapšenja, kada se u javnosti pojavila sumnja o njegovoj, navodno nelegalnoj gradnji, rekao za beogradske medije da sebe smatra kolateralnom štetom.

- Uložio sam milion evra u projekat, uredno plaćam 20.000 evra mesečno za zakup. Ne mogu da shvatim da sam ja krivac jer radim nešto za dobrobit grada i Ade Ciganlije - izjavio je proslavljeni fudbaler.





 

POVEZANE VESTI

Subota 20.08.2016. 09:11
Ovo je klasična osveta sitnih malih miševa kao karaktera i velikih lopova po profesiji .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online