Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 20.07.2016.
18:37
J. Arsenović - Vesti A

Izložba Vučićevih "neprijatelja"

Srpska napredna stranka ne prestaje da iznenađuje "izumima" u nastojanju da dokaže kako u Srbiji vlada sloboda medija, nema cenzure i kako su novinari nesputani u ocrnjivanju vladajuće stranke i, pre svega, njenog prvog čoveka Aleksandra Vučića.

Tanjug
Izložba "negativnih" medijskih sadržaja: Naslovne strane srpskih tabloida

Poslednji potez je izložba tekstova i naslovnica srpskih novina u kojima su Vučić i SNS negativno prikazani.

- Ovo je kolektivni popis "neprijatelja" - ocenio je predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Vukašin Obradović, dok je poznati karikaturista Predrag Koraksić Koraks, čije karikature prednjače među objavljenim materijalom, kostantovao da je "iste stvari radio i Gebels".

Ministar vežba ironiju

M. Todorović

Ministar kulture Ivan Tasovac nije posetio izložbu, ali je komentarisao kritike novinarskih udruženja da je u vreme Miloševića bilo više slobode medija. Tasovac je ironično konstatovao da je legitimno žaliti za devedesetim i to u danima kada je Srbija otvorila poglavlja 23 i 24, pa u svom maniru poručuje: "Zato očekujem da NUNS izda oštro saopštenje da je Federika Mogerini (šefica EU diplomatije) zapravo prerušena Buba Morina" (Miloševićeva komesarka za izbeglice).

Na primedbe da je SNS pribegla metodama iz vremena fašističke Nemačke, ministar Nebojša Stefanović uzvraća: - Pa fašističke metode su kada nekog napadate svakog dana, a onda mu zabranjujete da to objavi. Možda su se neki autori uplašili svog odraza u ogledalu i pomislili na fašizam.

O čemu se radi? U galeriji Progres 18. jula, baš kada je Beograd otvorio dva poglavlja u pregovorima sa EU u okviru kojih će se razmatrati i sloboda medija, na koje Brisel ima puno primedbi, SNS je otvorila izložbu "Necenzurisane laži".

Prema rečima šefice Službe za informisanje SNS Vladanke Malović, izložena su 2.523 od ukupno 6.732 negativnih medijskih sadržaja o Vučiću i naprednjacima objavljenih u poslednje dve godine u Srbiji.

Bivša urednica "Politike" i predsednica Udruženja novinara Srbije Ljiljana Smajlović ocenila je da "nije reč samo o reciklaži nečeg što je Beba Popović osmislio za Mila Đukanovića".

Na pitanje da li je bivši šef vladinog Biroa za informisanje pravi kustos beogradske izložbe, iz Popovićevog Instituta za javnu politiku uzvraćaju novinaru "Blica" da je preko Gugla mogao da se uveri da je izložbu organizovala SNS.

A taj Gugl, za koji Popović omaložavajući konstatuje da je novinarima najznačajnija alatka, pokazuje da je upravo Beba Popović, ozloglašeni bivši saradnik Zorana Đinđića, bio jedan od autora izložbe u Podgorici, kada je pre tri godine prikazan kritički medijski sadržaji o Milu Đukanoviću i njegovom režimu.

Izložba u Beogradu će trajati mesec dana, a potom karavan sa novinskim isečcima kreće na put po Srbiji. Optimisti ipak u izložbi vide i nešto dobro. Veruju da je izložba manje zlo od muzeja "Vučićevog apsolutizma i diktature" koje je pre mesec dana ozbiljnim glasom najavljivao lider naprednjaka.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online