Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 19.01.2016.
15:02
D. Marković - Vestionline A

Srbija do "rijalitija": Parovi, Farma i Izbori 2016.

Stvaran život u Srbiji, davno je izgubio vrednost. Ratovi, sankcije, besparica i sumrak morala doveli su do toga da se prosečan stanovnik u ovim bespućima, nemoćan valja u egzistencijalnom blatu i beznađu. Shvativši pravila igre, medijski moguli, tajkuni i političari rešili su da držeći se one stare devize "hleba i igra", podare narodu "izmišljen" život zvani "rijaliti" bez kraja i konca, a ponekad i pomenutog hleba... Kao u holivudskom blokbasteru "Dan mrmota", u kojem se glavni junak budi svako jutro i proživljava jedan te isti dan ispočetka. Jedino što je kod nas režija loša, gluma neuverljiva, a produkcija "žnj" klase.

youtube.com/Amar Sheik
Bezbroj je lica jednog te istog rijalitija, "rijalitija Srbija", a pred vama je najveće - stražnjica Kristijana Golubovića i naskakanje na starletu Staniju. Pa nismo mogli da stavimo Vučića i da u istom kontekstu pomenemo donji deo leđa kod ljudi, to dvoje je potpuno odvojeno

I tako se mi svi ponovo nađosmo u mašini za ispiranje mozga, ako smo uopšte iz nje i izlazili.  "Parovi" produženi, obrada njiva i "šuma" na poljoprivrednom dobru u Lisoviću poznatijem kao "Farma" vanredno zakazana već u februaru, a i (iz)vanredni Veliki Vođa nije ostao dužan pa će biti, gle čuda, vanrednog cirkusa, zvanog "Izbori u Srbiji".

Tako će svako dobiti priliku da glasa. Neko za Kristijana, neko za Vučića, neko da Aca "nagna" Tamaru, a bogami u ponudi će biti i Zmajeva, što u rijalitiju, što u pojedinim političkim "vizijama".

Hvala za još jedan fiks

"Navali narode", kao da se čuje sa svih tv kanala dok se smenjuju "Parovi" i "Farme" i predizborni politički teatar apsurda, dok nam onako "narkotiziranim" podmeću poskupljenja struje, goriva i naplaćuju TV preplatu i ko zna šta još što čak nismo ni primetili. Jer narkomanu samo treba dati još jedan fiks, pa ga uzeti pod ruku i povesti na "blistav" put ka Evropi koja se raspada.

Zato narode navali. Dobio si potpunu slobodu. Pred tobom je "Farma 7", "Parovi 2016." i još jedni vanredni izbori u nizu. Jer ko da čeka redovne, kada to ionako nije tradicija u Srba. Osim onih 1997. i onih 2012. u zemlji vanrednih stanja i vanrednih okolnosti i izbori su uglavnom vanredni. Dok vanredno ne postane redovno, kao što se redovno politički diletanti smenjuju na vlasti.

I zato, spremte se, spremte - dolazi zima, duga i hladna.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online