Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 01.08.2015.
10:48
Tanjug A

Da li ste sinoć igrali LOTO?Izvučen je džoker!

U 60. kolu igre na sreću LOTO u petak je izvučen džoker dobitak od 17.032.500 dinara (oko 140.000 evra), saopštila je Državna lutrija Srbije.

printscreen
Sve regularno

"Šestocifreni broj 393250 dobitni je džoker broj u 60. kolu igre na sreću Loto 7 od 39," navodi se u saopštenju.

Listić sa izvučenim džoker brojem uplaćen je na uplatnom mestu "Srem Press" u Rumi.

Srećni dobitnik je pored šestocifrenog džoker broja uplatio i 10 kombinacija Loto i Loto Plus, tako da je ukupna uplata iznosila 720 dinara.

To je u 2015. godini drugi po redu džoker dobitak.

Pre večerašnjeg, dobitni džoker broj izvučen je u 28. kolu i iznosio je nešto više od 288.000 evra.

Od početka priređivanja nikad se nije desilo da dobitni džoker broj bude uplaćen u Rumi.

Građani ove opštine imali su, međutim, sreće sa sedmicom, jer su u Rumi dva puta uplaćene kombinacije koje su izvučene kao dobitak Loto Sedmica. Prvi put je o bilo u junu 2007, a zatim i junu 2014. godine.

Građani mogu da tuže Lutriju

Građani koji smatraju da su oštećeni malverzacijama u izvlačenju kuglica u igri na sreću Loto bi mogli da podnesu tužbu protiv Državne lutrije, piše Danas.

- Međutim, izgledi da bi dobili takav spor bi bili izuzetno mali, pošto je u takvim situacijama gotovo nemoguće dokazati da ste direktno oštećeni - kaže za Danas predsednik Advokatske komore Beograda Slobodan Šoškić.

Prema njegovim rečima, eventualna odluka suda da je u slučaju izvlačenja loto kuglica počinjeno krivično delo prevare bi u teoriji otvorilo mogućnost da građani koji su učestvovali u igri podnesu tužbu protiv Državne lutrije Srbije. Ipak, pred sudom koji bi odlučivao o odštetnom zahtevu bi potencijalni podnosioci tužbe morali da dokažu da bi baš njihovi brojevi bili izvučeni da nije bilo zloupotrebe.

- Morali biste da dokažete da bi umesto spornog broja 21 bio izvučen baš onaj broj koji je na vašem loto tiketu. Bilo bi izuzetno teško uspostaviti tu vezu i gotovo nemoguće dobiti takav spor - navodi Šoškić.

Iako je ovaj slučaj i dalje u fazi policijske istrage i nikakvih naznaka da će neko biti okrivljen i dalje nema, ukoliko sud ustanovi da je bilo zloupotreba, eventualni počinioci bi mogli i da završe u zatvoru.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online