Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 02.05.2015.
05:13
B. Đokić - Vesti A

Dramatična ispovest: Ćerku mi vrbovale vehabije

Nakon sedmodnevne dramatične potrage u Beogradu je nađena Ana Rajković (18) koja je nestala prošlog petka i za koju se sumnjalo da je oteta ili otišla sa muslimanskim ekstremistima.

A. Čukić
Spas u zadnji čas: Dragan Rajković

Dok je u četvrtak policija pokušavala da na bilo koji način utvrdi njenu lokaciju i preko njenih Fejsbuk i Tviter naloga ispitivala s kim je bila u kontaktu, Rajkovićeva se sa dve putne torbe pojavila to popodne ispred beogradske Bajrakli džamije. Dok je njen otac Dragan Rajković u očajanju pokušavao da nađe ćerku, upravo u redakciji "Vesti" tokom razgovora za naš list, imam Bajrakli džamije ga je pozvao i rekao kako mu se ćerka pojavila ispred ovog verskog objekta.

Rajkovićeva je sa ocem potom prebačena u Policijsku stanicu, s obzirom da je za njom raspisana potraga. Kako je njen preneo "Vestima", ona nije želela da pruži detalje gde se nalazila prethodnih nedelju dana.

Sve je počelo u petak ujutru kada je otac primetio da je nema u kući u jednom beogradskom naselju.

- Poslednji put je viđena u petak u Bajrakli džamiji tokom popodnevnog klanjanja. Od tada joj se gubi svaki trag. Našli smo njene dnevnike u kojima je crtala neke kuće i pisala ime Malog Zvornika, kao i pesme u slavu Alahu. Pominjala je stalno neku teta Ismetu, pa kada je nestala bili smo u panici da nije oteta i prebačena preko Drine u Bosnu i Hercegovinu - kaže kao u dahu otac ove devojke.

Ispostavilo se da je Rajkovićeva počela često da obilazi džamiju i da se po svemu sudeći druži sa osobama sa kojima i zvaničnici Islamske zajednice u Srbiji imaju probleme, među kojima su najveći broj pripadnici vehabija.

Previše pitanja,premalo odgovora

Ni policija ni porodica nisu poverovali u Aninu priču da je sedam dana bila kod drugarice u Kaluđerici.
- Ne želimo da je pritiskamo. Kada smo je pitali otkud u Bajrakli džamiji, rekla je da je došla da se moli, a bila je tamo, što ste i vi videli, sa dve putne torbe. Ko ju je tu dovezao? Da je išla na molitvu ne bi nosila stvari- kaže Rajković za "Vesti".
 

- Da nešto nije u redu primetio sam tek nedavno. Ana mi je u februaru rekla da se zaljubila u jednog dečka iz Leštana i počeli su 8. februara da žive zajedno. Međutim, posle dva meseca se vratila kući. Tada sam primetio kako izbegava da jede svinjetinu i samo gleda turske serije. Mislio sam, hajde, žensko je, drži neke dijete... Kada sam uspeo da uđem na njen Fejsbuk i Tviter nalog, dočekao me šok. Na Fejsbuku se predstavljala kao Safija Minela, a na Tviteru kao hankapa. Pisala je ijekavicom, iako je rođena u Beogradu, a niko od nas nije iz BiH. Shvatili smo da je ona, dok je bila kod tog dečka, sačekala da on ode na posao, a onda odlazila u Bajrakli džamiju i verovatno viđala sa tom Ismetom koja ju je i zavrbovala - kaže Rajković srećan što je našao ćerku živu i zdravu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online