Nedelja 2. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 17.12.2014.
19:51 >> 21:25h
blic.rs, Beta A

Uklanjaju crnu mermernu ploču sa "Pupinovog mosta"?

Crna mermerna ploča koja je pre tri dana postavljena na "Pupinovom mostu" kao zvanična tabla na kojoj su napisani osnovni podaci o ovoj saobraćajnici, biće zamenjena drugom, potvrđeno je u sredu za "Blic" u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Twitter/Nemanja Terek
Crna mermerna ploča na "Pupinovom mostu" koja je "zapalila" društvene mreže
 

- Ljudi dolaze već dva dana i krste se kad ga vide. Sigurno je kvalitetan, ne sporimo, ali kako izgleda... To nema nigde sem na groblju - kaže N. P. koju je reporterka "Blica" zatekla kako se sa drugom fotografiše ispred spomen-ploče

Društvenim mrežama brzinom munje juče se proširila fotografija spomen ploče koja je bila postavljena na "Pupinovom mostu", a koja izgleda kao nadgrobna ploča i spomenik. Nakon brojnih negativnih komentara i negodovanja, u nadležnom ministarstvu su shvatili poruku građana Srbije i odlučili da zamene ploču.

- Mermernu tablu za most je pripremila i izradila kineska strana kao poklon povodom otvaranja mosta Zemun-Borča, kažu za "Blic" u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ipak, ploča je danas uklonjena sa mosta.

- Ova ploča biće zamenjena drugom, jer su u pitanju različiti običaji i kultura - ističu u ovom ministarstvu.

Društvene mreže preplavljene su komentarima koji se utrkuju u duhovitosti. Na društvenim mrežama se može pročitati i da je dizajn spomen-ploče “očigledno prepušten Tomislavu Nikoliću” aludirajući na njegovo zanimanje. Takođe, česta su i izjavljivanja saučešća mostu, koji je “izgleda sahranjen”, pa mu je “jefitnije postaviti urnu”, a i “valjalo bi da neki odnesu vazu sa cvećem i sveće”.

Ministarka: Ploča na mostu izgledaće drugačije

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potvrdila je večeras da će biti promenjena ploča koja je bila postavljena na početku mosta između Zemuna i Borče i da će nova izgledati drugačije.

"To je poklon i donacija naših kineskih partnera. Mi im se zahvaljujemo na donaciji i poklonu. To je znak prijateljstva i njihovih običaja ali smo ih mi zamolili da ploča izgleda u skladu sa našim običajima i kulturom i ona će sada izgledati drugačije", rekla je Zorana Mihajlović za Radio-televiziju Srbije.

POVEZANE VESTI

Sreda 17.12.2014. 20:01
Boze sacuvaj...pa ovaj nije normalan ko je ovu plocu dizajnirao a jos su nenormalniji te glavonje u ministarstvu koji su to odobrili.
Sreda 17.12.2014. 20:51
drugacija kultura?? master lopata se bas potrudio a oni tako.
Sreda 17.12.2014. 20:54
Uz to što je ˝nadgrobna ploča˝ ružna, rijetko ko primjećuje pravopisne greške na ploči, kao i to da se most zove ˝Pupinov most˝ mora da stoji takav naziv na mostu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online