Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 11.09.2014.
09:46
Blic A

Pešači do Beograda zbog bolesne dece

Gorica Lukić iz Banje Koviljače, majka teško obolele 13-godišnje devojčice Darije Petrović, razočarana nebrigom države o deci, danas kreće pešice za Beograd da tako izrazi ogorčenost i ministru Aleksandru Vulinu preda svoje zahteve.

Gorica tek u Istanbulu saznala od čega joj ćerka boluje
 

"Planiram da Dariju ispratim u školu u pola osam, a onda krećem peške u prestonicu. Razlog mog protesta su obećanja nadležnih institucija i neispunjavanje obaveza prema ljudima, koji su materijalno, zdravstveno i moralno osiromašeni i odbačeni od svih. Krećem jer ne mogu više da izdržim lažna obećanja. Verujte, ja bolesno dete ne mogu da gledam da živi u ovoj vlazi i nemaštini", rekla je za Blic Gorica.

Ona kaže da će poneti transparent na kome će pisati: "I ja sam majka - za svu bolesnu decu koja su zaboravljena". Kako je potvrdila, od policije je dobila saglasnost da se može kretati trasom Banja Koviljača - Loznica - Lešnica - Prnjavor - Šabac - Platičevo - Grabovci - Buđanovci - Pećinci - Šimanovci - Beograd.

Pročitajte još:

* Prodaju kuću zbog zdravlja jedinice!

* Nada je u Istanbulu

* Dirljiv susret na kućnom pragu

"Kretaću se isključivo po danu, a prespavaću tamo gde se zadesim. Rečeno mi je da ne idem autoputem zbog bezbednosti, a računam da ću u ponedeljak stići u Beograd. Planiram da odem pred Ministarstvo rada i da ministru Vulinu predam pet zahteva. Na ovaj korak sam se odlučila zbog diskriminacije bolesne dece", kaže Gorica.

Ona kaže da ne odustaje od protesta, iako je posle više lažnih obećanja dobila nadoknadu za štetu od poplave u kojoj joj je uništena kuća.

"Zahtevaću da neko od nadležnih obiđe svu decu koja su bolesna i poplavljena, da se vidi u kakvim uslovima žive i da se na osnovu činjenica napravi prioritet za pomoć porodicama bolesne i ugrožene dece. Zahtevaću da im se obezbede redovna nega, udžbenici i lekovi i da se svaka diskriminacija bolesnih i ugroženih osoba novčano kažnjava, a taj novac da ide u humanitarni fond", kaže Gorica.

Ova majka razočarana u državu zamolila je sve političke stranke da se uzdrže od bilo kakvih komentara jer njen protest nema stranačka ili politička obeležja. Zamolila je i policiju da ukoliko neko pokuša da njen protest iskoristi za promociju stranke i pridruži joj se noseći stranačka obeležja, takve odmah ukloni dalje od nje.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online