Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 17.07.2014.
15:42
Vestionline A

Smrad tera stanare iz tek useljene zgrade

U novoizgrađenoj zgradi u Bloku 72 na Novom Beogradu (naselje Ivana Ribara) oseća se čudno isparenje. Miris je toliko intenzivan da su stanari počeli da se iseljavaju, iako u toj zgradi žive tek nekoliko meseci. Urađena su ispitivanja, čiji rezultati još nisu poznati.

Čudno isparenje oseća se u novoizgrađenoj zgradi u Bloku 72 u Novom Beogradu
 

Spornu zgradu u Mileve Marić Ajnštajn 80 i 82 (jedna zgrada, dva ulaza) izgradila je Građevinska direkcija Srbije. Prve stanare zgrada je dobila sredinom januara.

- Mi smo se uselili sredinom aprila, kad smo sve sredili u stanu. Odmah smo osetili neprijatan miris, ali smo mislili da je to "miris novog" koji će vremenom ispariti. Međutim, vremenom smo samo navikli na taj miris, koji se uvlačio u kožu, kosu i stvari. Osećali su ga svi oko nas, svi sem nas. Da smo se navikli na miris, shvatili smo po povratku s odmora, kada smo osetili koliko je intenzivan. Uvukao se u tobre, plastiku, telefonsku slušalicu, ma u sve, priča za Vestionline Nikola, jedan od stanara zgrade u Mileve Marić Ajnštajn 80.

Nikola je istakao da se miris ne oseća u pojedinim stanovima, ali da se oseća u hodniku zgrade i u liftu, kao i u Maksiju, koji je u okviru zgrade.

Loše ulje?

 

Prvo što pada na pamet je loša kanalizacija. Međutim, stanar Nikola kaže da se sumnja na loš "oplatol", vrstu ulja koje se koristi za pravljenje betonskih zidova radi lakšeg skidanja oplate.

 

- "Oplatol" se inače koristi, ali izgleda da je ovde u pitanju neki loš, čim ne može mesecima da se izvetri, naglašava Nikola.

Miris je postao toliko jak, da su stanari (mahom mladi ljudi sa malom decom ili sa trudncom u porodici) počeli da se iseljavaju.

- Mi smo se nedavno takođe iselili, prvenstveno zbog male ćerke. Ne znamo šta se to oseća i da li je štetno po zdravlje, objašnjava Nikola.

Firma podizvođač radova "Koto" je, prema njegovim rečima, dovela laboratoriju koja je uradila ispitivanja. Nakon dve nedelje uzeli su i briseve zidova.

- Rezultate nikada nismo saznali, pa smo se obratili Građevinskoj direkciji, koja nam je rekla da ta ispitivanja nisu validna i da će Ekotoksikologija zaštite na radu obaviti nova ispitivanja. Rezultate bi trebalo da saznamo u ponedeljak, 21. jula kada imamo zakazan sastanak u Direkciji, kaže Nikola.

Četvrtak 17.07.2014. 15:52
Gradili strucnjaci sa kupljenom kvalifikacijom.
Četvrtak 17.07.2014. 20:47
Opatol neprijatno miriše ali izvjetri prije nego li se zgrada useli, pošto od grubih radova kad se koristi za skidanje oplate do useljenja zgrade prođe najmanje par mjeseci a tu je..ali bi za svaki sliuučaj trebalo uporediti te stanove gdje se ne osjeća smrad sa onima gdje se osjeća... ˝Drži vodu dok majstori odu˝.. tako je to kad se kupuju jeftini nesertifikovani i neprovjereni građ. materijali, nekada su se koristile kancerogene abzestne cijevi koje su bezopasne dok se ne oštete, ali kad se oštete... A možda je samo u pitanju kanalizaciona mreža.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online