Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 09.07.2014.
12:07
Beta A

Neznalice iz opštine napravile ženi pakao od života

Ljubica Milošević iz Gornjeg Milanovca već nekoliko meseci dokazuje da je rođena 3. a ne 7. juna 1958. godine, kako joj piše u najnovijem izvodu iz knjige rođenih opštine Ljig, a njenu muku sa birokratijom nije mogla da reši ni intervencija Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Predsednik Opštine bolje zna kada je ona rođena (Foto: Ilustracija)
 

Sa datumom rođenja nije bilo nikakvih problema do početka godine, kada je za novu ličnu kartu morala da dostavi i novi izvod iz knjige rođenjih u kome su u matičnoj službi opštine Ljig napisali da je rođena 7. juna 1958. godine a ne 3. juna. Ta izmena uslovila je potrebu da Ljubica promeni sva druga dokumenta.

Kako je Ljubica rekla, sva dokumenta koja ima, pa i raniji izvodi iz knjige rođenih, nose datum rođenja 3. jun, na osnovu čega je dobila i matični broj sa tim datumom. Pre šest meseci u Ljigu, gde je prijavljena, pojavio se novi datum rođenja.

"Sve sam učinila da dokažem da to nije tačno, odnela sam i izvod iz knjige rođenih koji se vodi u crkvi u Boljkovcima gde sam prijavljena i krštena a moji roditelji u Lalincima su mi kao detetu uvek obeležavali rođenadan 3. juna, ali ništa ne pomaže", kazala je očajna žena.

Ona je dodala da ne bi pravila problem oko datuma rođenja ali ta promena zahteva zamenu kompletne lične dokumentacije kao i dokazivanje identiteta u službama za invalidsko i penziono osiguranje, socijalno osiguranje, zdravstvenim ustanovama i bankama, što mnogo košta i zahteva mnogo vremena.

Čitav slučaj je došao do Ministartstva za družavnu upravu i lokalnu samoupravu, odakle su preko agencije Beta 6. juna, tražili kontakt sa Ljubicom Milošević kako bi joj pomogli da reši nesvakidasnji problem.

"Javili su mi se iz Ministarstva i rekli da hitno podnesem pismeni zahtev da mi se izda izvod iz knjige rođenih i da priložim svu raspoloživu dokmentaciju, što sam učinila, ali nista ne vredi, neće ni da čuju", ogorčena je Ljubica.

Juče je dobila obaveštenje koje je potpisao načelnik Opštinske uprave u Ljigu Stevo Vranešević u kome piše da "ukoliko ima nekih grešaka u ličnim podacima, osim u datumu rođenja, da nas o tome obavestite kako bismo uradili ispravku i usaglasili podatke".

"Jedini datum na koji Vi možete dobiti izvod iz matične knjige rođenih je 7. jun 1958. godine jer ste tada i zaista rođeni", napisao je na kraju načelnik Opštinske uprave u Ljigu.

Ljubica ne može da poveruje da je mogao tako nešto da napiše i objašnjava da su njeni roditelji želeli da joj daju ime Jelena pošto je rođena na dan Svetog cara Konstantina i carice Jelene, koji je veliki crkveni praznik i uvek je 3. juna, ali je kum drugačije odlučio. Ona kaže da posle poslednje odluke opštine Ljig ne zna šta da radi i kome više da se obrati, jer joj je datum rođenja život potpuno promenio.

Sreda 09.07.2014. 12:21
Stotina hiljada ljudi radi u drzavnom sektoru u raznim ministarsvima i gradskim opstinama ali kad treba neki papir da se dobije ili resi neki banalni administrativni problem (koji se u normalnim drzavama resava za pola sata) kod nas su potrebni meseci a mozda i godine uz mnogo nerviranja i stresa. To je sramota ali to nije slucajno neko to planski odrzava, neko sprovodi politiku i propagandu koja ima za cilj da ti se smuci zivot u Srbiji, da se razocaras u drzavu, da pobegnes negde u inostranstvo i da mrzis svoju otadzbinu i svoju kulturu i istoriju. Neko unistava sve sto je Srpsko a taj neko je legitimno izabran na demokratskim izborima.
Sreda 09.07.2014. 12:36
Čerki u izvodu napisali da se rodila 31 novembra... Kao, kopjuter pogrešio...
Sreda 09.07.2014. 14:42
Kod nas u administraciji rade sve nesposode i neobucene osobe za taj posao. Nije ni cudo kada posao dobijaju preko prijateljske veze,rodbinske veze,podmicivanjem,pa cak i preko kreveta. Zalosno,ali je tako....vazno da primaju plate,po celi dan kafenisu i vode abrove,kresu se sa sefom a svoj posao ne rade kako treba. Srbijo otisla si u tri 3,14zde materine.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online