Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 25.07.2018.
14:38
Tanjug, Vestionline A

Filipović, Prlainović i Mandić pred Hrvate: Odbrana je ključ

Srpski vaterpolo reprezentativci Filip Filipović, Andrija Prilainović i Dušan Mandić istakli su da polufinale Evropskog prvenstva sa Hrvatskom čekaju sa dosta motiva i da se ne obaziru na činjenicu da je protivnik slavio u tri prethodna duela.

facebook.com/waterpoloserbia
Borba za finale: Filip Filipović

Olimpijski i evropski šampion ima bolji međusobni skor od svetskog prvaka Hrvatske 13:10, ali je veliki rival bio bolji u poslednja tri na šampionatu sveta u Budimpešti i u mečevima Evropa kupa u Splitu i Rijeci.

- Ne treba da se obaziremo na susret sa Mađarima, iako je to na momente moćno izgledalo, čeka nas veliki posao u polufinalu. Zato zaboravljamo Mađare i gledamo Hrvate. Oni su ekipa koja uz nas stalno stiže do postolja. Svetski su prvaci, favoriti su uvek na takmičenju i znamo kakav im je kvalitet, ali i oni znaju nas, tako da većih iznenađenja neće biti - rekao je Filipović.

Kapiten Srbije ističe da će odlučiti veća želja i agresivnost, uz dozu sreće.

- Tri uzastopne pobede njima daju nadu da mogu ponovo da slave. I mi smo svesni da sve može da se dogodi. Ali kada izgubite od nekoga dva, tri puta onda presavijete tabak, vidite šta nije valjalo i probate da popravite. Mislim da sada više želimo pobedu.

Njegov saigrač Dušan Mandić priznao je da je duel sa Mađarskom iscrpio ekipu i da će verovatno istrajniji da slavi.

- Njihovi centri i tranzicija u napadu obezbeđuje im dosta isključenja. Znamo to dobro, ali imamo i mi adute. Biće to spektakl, uživanje za igrače i gledaoce. Sećam se Budimpešte (polufinale prošle godine prim. aut) gde je nama pala odbrana. Nikad nije bila lošija. Ona je ključ svega - naveo je Mandić, verovatno najbolji pojedinac finala te dve selekcije na Olimpijskim igrama u Riju u pobedi Srbije 11:7.

Isto kao Mandić razmišlja i Andrija Prlainović rečima da je recept da se ponovi odbrana iz duela sa Mađarskom.

- Tako bismo dobili samopouzdanje za igru u napadu. Tu bih voleo više golova iz igre, a ne samo sa igračem više. Mnogo bi nam to značilo u igri. Nemamo problem sa psihologijom zbog njihove tri pobede. To je polufinalna utakmica sa jednim jakim protivnikom, imaćemo ogromnu motivaciju da odemo u finale - zaključio je Prlainović.

Polufinale prvenstva Evrope u Barseloni između Srbije i Hrvatske igra se sutra od 20.30, dok se od 22 sata sastaju Španija i Italija.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online