Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 21.03.2019.
20:24
Vestionline A

"Ne stvarajte tenzije, dobar sam sa Federerom i Nadalom"

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, govorio je o problemima u vrhu tenisa i odnosu sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

twitter.com/worldtennis
Najveći trio u istoriji svetskog tenisa

Đoković je pričao o odnosima između njega i Rodžera i Rafe posle turbulentnog odlaska predsednika ATP Krisa Kermoda.

Srbin je, iako nikada otvoreno, bio protiv Kermoda i za okončanje njegovog mandata krajem godine, dok su Federer i Nadal više puta otvoreno stali iza Kermoda i podržali ga.

Federer je nedavno rekao da je razočaran što Novak nije pronašao vremena da sa njim porazgovara o odluci ATP Saveta kojeg je Đoković predsednik. Ipak, srpski teniser kaže da između njega i ostalih članova "velike trojke" nema problema.

- Nisam primetio da se išta promenilo, ni sa njihove ni sa moje strane. Nema potrebe da se stvaraju tenzije i podele između nas. Sasvim suprotno tome, imam dobar odnos sa njima. Oduvek imamo poštovanje jedan za drugog. Naravno, jesmo rivali i jeste teško biti prijatelj pod tim okolnostima - rekao je Đoković.

Novak je spreman da promeni način komunikacije između tenisera i pokrene "otvoren dijalog".

Nadal i Federer su se tokom turnira u Indijan Velsu našli u kući Švajcarca kako bi razgovarali o budućnosti tenisa. Novak, kao predsednik Saveta, poziva Švajcarca i Španca u sve predstojeće razgovore.

- Potreban nam je otvoren dijalog, kao i raličitost mišljenja. Tako funkcioniše demokratsko društvo i svi pokušavamo da budemo deo njega. Pozivamo ih i želimo im dobrodošlicu, kao i svima ostalima koji žele da se uključe u političke diskusije - dodaje Đoković.

Novak je još jedanput pozvao Rodžera i Rafu da se pridruže diskusijama i odlukama Saveta.

- Savet igrača je samo deo organizacije. Mi nismo deo upravnog odbora, ne donosimo odluke. Mi smo samo predstavnici igrača koji sarađuju. Federer i Nadal su ikone našeg sporta toliko puno godina i njihovo mišljenje je svima bitno. Ako oni žele da se uključe u sve ovo, zvanično ili nezvanično, ja mislim da to može da bude samo pozitivno.

Srpski teniser se susreo sa Federerom, ali nije bilo vremena da porazgovaraju o ičemu političkom.

- Video sam Rodžera u sredu na otvaranju Centralnog terena. Porazgovarali smo na kratko, ali nije bilo vremena za razgovor o politici. Nadam se da ćemo u narednih par dana naći vremena za tako nešto - zaključio je Đoković.

Đoković svoje učešće na Mastersu u Indijan Velsu započinje u drugom kolu, gde ga očekuje duel sa boljim iz okršaja između Brazilca Tijaga Monteira i Australijanca Bernarda Tomića.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online