Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 21.11.2015.
14:16 >> 17:05h
Vestionline A

Novakova lekcija Nadalu

Osvajanje seta protiv našeg asa, za Rafu će u 2015. godini ostati samo san. U polufinalu Završnog Mastersa sezonu u Londonu, Novak Đoković je pobedio Rafaela Nadala 6:3, 6:3, za samo sat i 19 minuta igre.

Reuters
Rutinski do finala: Novak Đoković

Odličnim servisima i fenomenalnom igrom sa osnovne linije, najbolji teniser sveta pobedio je velikog rivala i četvrti put bez izgubljenog seta u ovoj sezoni i izjednačio skor u međusobnim duelima na 23:23. Nadal je odigrao koliko je mogao, ali protiv Novaka nije imao šanse.

Novak Đoković je imao čak 24 vinera!

U dugim razmena udarcima, u kojima je nekada Nadal bio superioran, poeni su pripadali uglavnom našem teniseru. Po jedan brejk u oba seta bila su dovoljna za finale u nedelju (19 časova), gde će naš as igrati protiv Švajcarca, samo je pitanje da li će to biti Rodžer Federer ili Stanislas Vavrinka, koji igraju u subotu od 21.10. 

Pri kraju meča čak je i Nadal aplaudirao našem asu, a zna se da Španac to rekto radi. Tolika je bila dominacija našeg asa! Đoković će igrati i 15. uzastopno finale ove sezone, što je novi rekord, a jedino nije igrao finale na startu godine u Dohi, kada je u polufinalu poražen od Iva Karlovića.

Nagradni fond Mastersa u Londonu je 7.000.000 evra. 

PROČITAJTE TOK MEČA!

9. gem - Gotovo je, Novak je u finalu - 6:3, 6:3.
8. gem - Španac je pripretio u ovom gemu, stigao do 30:30, ali na kraju, naš as sa dva dobra poena osvaja gem i stiiže do prednosti 5:3. Nadal sada servira za ostanak u meču.
7. gem - Nadal osvaja gem na svoj servis, ali i dalje Srbin ima brejk prednosti - 3:4.
6. gem - Srbin gati Rafu. Naš as nezaustavljivo korača ka finalu Mastersa u Londonu. Sjajni servisi, fenomenalna igra sa osnovne linije, Rafa bez šansi.
5. gem - Đoković pravi brejk. Da li je ovo kraj?
4. gem - Nadal bez poena na Novakov servis. Đoković izjednačio - 2:2.
3. gem - Nadal lako dobija gem. Španac vodi 2:1.
2. gem - Bez izgubljenog poena, Srbin dobija gem -1:1.
1. gem - Nadal dobija prvi gem u drugom setu iako je Novak imao brejk loptu.
DRUGI SET
9. gem - Španac je sledeći gem dobio lako, ali je Novak, uprkos jednoj duploj greški, nastavio odlično da servira i osvojio je prvi set za 33 minuta - 6:3.
8. gem - Spasio se Nadal. Dva vinera i greške Novaka za 5:3.
7. gem - Đoković je uzvratio kratkim gemom. Dva asa, servis viner i kombinacija servis i forhend za 5:2.
6. gem - Srpski teniser igrao je vrlo agresivno i neke greške bile su posledica toga, pa je Nadal nešto lakše smanjio na 4:2.
5. gem - Đoković je na pravi način kombinovao strane u koje će napadati, u petom gemu ponovo je Španac osvojio dva poena, ali je gem okončan Novakovom prepoznatljivom kombinacijom drop šota i loba - 4:1.
4. gem - Novak je prvu neiznuđenu grešku napravio tek u četvrtom gemu, i Nadal je držao dobru dubinu udaraca i upisao se na semafor - 3:1.
3. gem - Naredni gem počeo je Nadalovim karakterističnim vinerom insajd-aut forhendom, ali Đokovićev bekhend u forhend rivala funkcionisao je savršeno i ubrzo je bilo 3:0.
2. gem - Strašan gem. Novak vodi 2:0, posle četiri vinera. Nadal je uvek bio van balansa i izgubio sa nulom.
1. gem - Meč je počeo. Na servisu je Novak. Srbin je kontrolisao uvodni servis gem i briljantnim poenom, posle duže razmene, poveo 1:0.
PRVI SET

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online