Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 08.11.2015.
14:35 >> 22:14h
Vestionline A

Novak ispisao novu stranicu teniske istorije!

Teniski kralj - Novak Đoković. Srpski as pobedio je Endija Mareja u finalu Mastersa u Parizu posle dva seta - 6:2, 6:4 i stigao do 10. krune u 2015. godini. Ovim trijumfom, najbolji teniser planete ušao je u istoriju jer je prvi igrač koji je u jednoj sezoni osvojio šest Masters turnira.

Reuters
Srbin je nezaustavljiv: Endi Marej čestita Novaku Đokoviću novu titulu

Nema kraja dominiciji našeg asa. Za Novakove pobede sada možemo da kažemo da su rutinske. Pleni mirnoća, preciznost, mentalna snaga. Marej je pružio dobar otpor, igrao je koliko mu je Đoković dopustio. Ovo je bila 21. pobeda Srbina u 30. duelu sa Škotom.

Novak je četiri puta osvojio turnir u pariskom "Bersiju"!

U prvom setu nije bilo probelma za našeg asa. Lako je Novak poveo 1:0 u setovima. Napravio je naš as brejk već na startu durgog seta, ali je Marej uspeo da unese neizvenost u meč. Do 3:3 gledali smo izjednačen susret, a onda Novak pravi odlučujući brejk i do kraja meča, koji je trajao 100 minuta, lako stiže do nove krune, do ispisivanja teniske istorije.

Naš as je napravio sjajnu uvertiru pred završni Masters najboljih osam tenisera sveta, koji 15. novembra počinje u Londonu.

SRPSKI GENIJE JE NEZAUSTAVLJIV!

PROČITAJTE TOK MEČA!

10. gem - Gotovo je, Novak je šampion, šesta kruna na Mastersima u 2015. godini
9. gem - Marej za nadu, smanjuje na 5:4, ali sada Đoković servira za pobedu.
8. gem - Novak na korak do titule - 5:3.
7. gem - Novak pravi brejk. Srbin vodi 4:3. Da li je ovo kraj?
6. gem - Pripretio je Marej u ovom gemu, vodio 30:0 na Novakov servis, ali je Srbin dobrim servisima uspeo da dobije gem i izjednači - 3:3.
5. gem - Novak je imao brejk loptu, ali je Marej uspeo da povede u drugom setu.
4. gem - Neshvatljiva dekoncentracija Đokovića. Najpre je pogrešio na mreži, potom je Marej poslao odličnu paralelu, a zatim pogrešna procena Novaka. Očekivao je aut i propustio da udari lopticu. Britanac je došao do tri brejk lopte i došao do 2:2.
3. gem - Strpljiv je Novak prilikom servisa Mareja. To mu se isplaćuje. Došao je do brejk lopte, a onda je iskoristio posle impresivnog poena 2:1. 
2. gem - Lagano se Nole vraća. Bez imalo muke. Pogađao je prvi servis i brzo izjednačio na 1:1.
1. gem - Živnuo je Britanac. Posle četiri izjednačenja, Marej je uspeo da dobije gem 1:0.
DRUGI SET
8. gem - Maestralno odrađen servis gem. Grešio je i Novak, ali je na krilima odličnih forhend udaraca osvojio prvi set - 6:2.
7. gem - Srlja Marej. Očigledno da ima neki problem. Zatražio je od sudije da mu se donese peškir sa ledom. Novak to koristi. Sada je 5:2, drugi brejk Srbina.
6. gem - Lepo je Đoković pogađao paralele i veoma brzo povisio na 4:2.
5. gem - Marej deluje potroše. Zabeležio je deset neiznuđenih grešaka i bio na ivici da izgubi servis. Posle 11 minuta igre ipak je smanjio na 3:2.
4. gem - Ozbiljan gem. Britanac se naoštrio da vrati brejk. Bilo je nekoliko iscrpljujućih razmena udaraca. Hrabri Marej uspeo je da izvuče 40:40. Ali dalje nije mogao. Srbin vodi 3:1.
3. gem - Problemi za Endija. Novak je odlično riternirao, preuzimao inicijativu i došao do tri brejk lopte. Već prvu je iskoristio i odmah dolazi do vođstva 2:1.
2. gem - Suveren je i Nole na servisu. Prošetao je Mareja po osnovnoj liniji i bez muke izjednačio 1:1.
1. gem - Na servisu je Endi Marej. Uspeo je Novak da pogodi jednu paralelu i osvoji tek jedan poen. Britanac vodi 1:0.
PRVI SET

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online